Search This Blog

Sunday, September 13, 2009

23 ramadhan

dah last posa nih br leh masak ngan jayanya..heheh..hari nih xkuar..layan tdo je kat umah.petang pkul 4 start masuk dapur..tdo tghr tu mimpi nak mkn mcm2..asa nak masak smua hr tu gak!tamakkk!!haha
yelah ni last weekend posa dah..pasni hr keja jgn harap la nk masak..beli pastu umi masak simple2 je..dia pun xsempat,duk kalut ngan jahit baju2 tu smua.
mula2 buat ayam masak merah kat adik.dah lama dia sebut nak mkn.tgk dlm peti ais ada ayam 3 4 ketul,buat la yg tu dlu.pastu request kat umi suh bancuh tepung (klau aku yg bancuh kut xjadik) nak buat kuih lapis.dah lama xmkn.umi aku nih,bulan posa ja nak masak best2.bln xposa msk best la jugak,tapi bln posa nih best x8 la...hehehe
pas msk ayam msk merah,buat kuih lapis.dlm duk buat kuih lapis,buat kuah utk ikan percik..uhhhh..best tu..ikan kembong bakar,pastu letak kuah cam ayam percik tu..umi lak buat pucuk ubi masak lemak ngan udang...melelehhh..
pas bakar ikan,buat sotong goreng tepung..marvelessss!
last buat air sirap bandung cincau...
layannnnnnnnnnnnnnnnnnn

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...