Search This Blog

Wednesday, September 16, 2009

Alkisahnya..

semlm plan nak berbuka kat mai cafe lagi..tapi,fully book.tu aku kol kul 2,dah penuh dah..aduss.xsampai gak nak berbuka kat ctu thn nih..kul 5,hujan lak turun.xtau nk g mana sementara nak nunggu encik tunang balik opis..cadang nak g the store,windows shopping,parking lak penuh.nak parking luar,hujan..hmm..nak g bazaar ramadhan kat k.nani pun hujan gak..p umah maknjang dlu..lepak kejap je sb dia nk kuar g umah chaq.berbuka kat sana hari nih.ajak aku skali,tapi dah ada date dah,xkan nak cancel lak.tapi umah chaq ramaila hr ni sbb da family makngah.esok masih ada..hehe..
pas hujan benti,g hantar kuih k.nani.dia lak xda..round bazar ramadhan jap.pastu g amek encik tunang kat umah dia..masing2 xtau nk berbuka kat mana..1st plan nk g kfc..skali tgk,beratur sampai luar!aduss..lalu kedai lain tgk penuh je.klaupegi jugak boleh,tapi mau order sampai kul 8!aku dah lapaq nk mampus dah..last,g soo guan..dah lama xg ctu..kena plak aku yg gedik nk makan western..heheh..seb baik xramai org kat ctu.cun2 sampai dah azan.10 mnt gak la tgg order sampai.mkn chicken chop,fish n chip ngan apa ntah 1 lagi..bule la tahan.xda la sedap sgt..hehe
pas berbuka g carik baju melayu dia..seb baik xcerewet sgt tunang aku nih..aku lak yg terlebih2..hehe..suh test 2 3 helai..kaler hijau la,biru la peach la..dia dah malas dah.last amek kaler hijau..ok la jugak walaupun aku lg suka hijau yg lg satu!masa nk bayar tgk org dah penuh dah kat ctu.seb baik g awai!
balik tu cadang nk g bli kfc..lalu dpn dewan kapitol,tgk keta banyak..ada function mlm ni kat dewan..kat depan keta kami tu smua duk tunggu sbb ada lori duk reverse.skali dibantainya kancil yg duk parking kat ctu!teruk btui lori nih!pastu leh plak dia blah ngan selambanya...huiiiii.bengang aku!kitaorg follow la lori tu.mmg confirm dia xmai tgk keta kancil tu.kurang ajaq sungguh.aku sempat amek no.plate lori tu.xkan la dia xperasan dia langgar kancil tu..pecah cermin kat tempat duduk belakang sebelah kiri tu..xkan drebar lori tu xdengar kut..mustahil mustahil..lagipun kat belakang lori tu ada org!eiii geram aku.
pas amek no plate lori tu,kami g blk kat kancil tu.tgg ctu kut tuan dia datang..tapi xda.so,kami tulis la sket kat kertas,letak kat keta tu..sian btui kan..apa la perasaan kita klau keta kita kena camtu kan ..kena lak disaat2 nk raya nih..
sampai kul 10 mlm tu xdak sapa kol pun..hmm..xpa2..tunggu lagik..
pagi tadi kul 6,da org kol tp xsempat jawab.aku return kol,skali tuan punya kancil tu.dia keja kfc rupanya..kul 6 la kut br abeh keja.skali p tgk,keta dah barai..hehe..
aku suh dia wat report la.klau nk panggil kitaorg jadik saksi pun xpa..
tu la manusia...dah buat silap,lari..bukan nk selesai masalah kan?patutnua carik la jalan penyelesaian..hmmmmm...

# kalaula benda tu jadik kat keta aku...huiiii....xtau nk cakap la,minta dijauhkan!

## hupdate : tuan lori tu dah mengaku walaupun pada asalnya dia xngaku,kata bkn lori dia..huhuhu..xbaikk

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...