Search This Blog

Tuesday, December 29, 2009

Rumah Kecik

hubby panggil umah baru kami umah kecik...sebab..mmg kecik la dr rumah ayah n umah sanglang..
kecik je,2 bilik...xkisah la walaupun kecik,janji dah ada umah nak duduk...
80% dah setel dah..best2..1hb ni nk start duduk dah..la ni pun hari2 p sana..kemas apa yg patut..saja tgg 1hb br nk start duduk sana..semangat thn baru..
rumah tu nmpk nice sgt..1st sebab kecik..so nmpk comey la..kaler luat dia peppercorn...hijau lumut yg muda sket..haha..aku suka sgt kaler tu..dlm kaler soft oren..rumah pun nmpk luas..pasni leh ar wat decoration sket2...la ni isi barang yg penting dlu...
semlm p bli washine machine,rice cooker ngan jug kettle..pinggan mangkuk,cawan,periuk dah ada..ada yg bli,wedding gift pun banyak..n umi kasik pun ada (periuk).
dapur..ayah kasik yg umah duk guna sbb dia nak bli baru..tv pun ayah kasik gak..cuma kena g repair sket...karpet mama suh amek yg dlm bilik dia..
ahad lepas angkat barang dr rumah aku..set bilik (katil+almari+meja solej+meja tv), almari baju ngan meja makan....
smua tu dah kemas dah..semlm hubby dah siap pasang rel utk curtain..blk opis kemarin dah p pasang curtain bilik tdo kami..kat ruang tamu blm g sbb curtain baru yg aku potong tu labuh!mampus aku klau umi tau labuh sbb dah membazirkan kain dia..heheh
mlm semlm kuar ngan akak p bli sket g kelengkapan utk dapur..ptg ni p umah kecik lagi...
hari ni org meh pasang kipas utk dapur ngan tambahan port letrik..
esok lusa nk off keja...nk kemas umah kecik...xsabaqqqqqqqqqqqqqqq..hehe




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...