Search This Blog

Loading...

Friday, March 26, 2010

from taiping with love..........

plan punya plan..jadik jugak pegi taiping + penang..penang da knurik hr ahad,kat taiping knurik hr sabtu...smua pegi..me ngan hubby,family in law pun smua pegi..ala,xramai pun,2 keta je..hehe
besh pegi taiping kali ni walaupun kejap...kenapa?
bertolak hr jumaat,kul 9.30am.gerak pagi sbb nk drop PIL kat penang..kena masuk penang dlu..pekena nasi kayu nasi kandaq dlu seround...mkn oke je,xda muntah2 pun...pastu hantar PIL kat umah untie norjan kat gelugor...kul 2.30 gerak g tepeng....
teruja sgt aku!huhu..dah lama xpegi,last 2008...exit kamunting aku take over,drive pulak,,bg hubby rest jap..dia dah ngantok,nnt 1 pasal pasal lak nk tunjuk jln kat dia..
drive slow2 je..hehe..pusing lake garden,trus g check in..saja checkin kat legend hotel...senang sbb tengah2 town..plan mula2 nk stay kat bukit jana..tapi jauh la pulak ngan town..
pas checkin,rest jap..hubby dah tergolek dah..kena plak hujan..huhu besh giler!aku pun nyaris2 dah tapi ada misi yg perlu diteruskan...heheheh
biar hubby tdo..aku menapak ke the store depan hotel tu...its sopping time..wahahahhah
dekat je,kuar depan hotel,nmpk je the store tu..xlama,sejam setengah je..sempat ar bli handbag,kasut ngan suar hubby..hehe..mission complete!!suke2
pastu trus gerak p amek kakcik kat umah dia...p mkn mee udang kat kola sepetang..besh2!
hujan pun dah benti...husband kcik,ijat xblk keja lagi..so kcik sorang je yg follow kami..
mkn mee udang yg besh tu...seb baik xramai org...
hubby sgt teruja tgk udang yg sangat besar!hehe ..



kul 7 lbh gerak balik..masa hantar kakcik,jumpa atin!lama gila xjumpa dia!suke2.....dlu geng lepaking la tu...
mlm tu g mkn eskrem kat bomba..kcik,ijat ngan atin ikut skali..makan lagi..huhu...
mkn eskrem,udang rebus ngan yong tau fu....kinah xdpt datang,anak dia selsema..kang tgk eskrem tu,nak mkn,selsema xlega plak..

kul 11 lebih,gerak balik....aku ngan hubby dah xlarat dah..letih drive n almost kenyang makan.hahha.kinah kol ajak lepak midnight..huhu..hubby dah xlarat dah..balik hotel,trus terbongkang tdo dua2...
sok pagi g bekfest kat wakaf...tingat zaman dlu2...nanti ek..akan ada edisi utk xCITI nnt...aku snap2 gak gambar utk kenang2ngan....
kul 11,siap2 nk checkout...bli hadiah,gerak g umah kinah jap..tapi dia xikut g wedding paksu...anak xsihat+hubby dia keja..hampess tul...
pastu g umah kcik,gerak skali p knurik..aku dah xingat umah paksu kat mana...

me n kakcik....nmpk dia berisi sket pas kawen ni

*** next entry..knurik paksu!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...