Search This Blog

Saturday, August 28, 2010

Jamuan Majlis Ihtifal Ihya Ramadhan 1431H/2010M

semlm ada Jamuan Majlis Ihtifal Ihya Ramadhan 1431H/2010M..ini acara tahunan UniMAP..tiap2 thn,bulan puasa mesti buat.and as usual,jabatan aku la yg kena handle jamun.thn ni aku kena jadi AJK.so,kena pergi bekerja n berbuka kat sana. buat kat dewan 2020.
semlm,pkul 6 ptg,kami dah ada sana dah.masa sampai,dah ramai org dah pun.budak2 skolah,anak2 yatim,student2 and staf UniMAP dan jemputan2 lain.

yg aku tension..dari thn2 sebelum ni lagi,sama je camtu.diorg jemput gak student2 international.ada yg non muslim..xleh ke diorg bgtau kat budak2 tu dress code utk p majlis mcm tu..hormat la majlis sket..ramai vip yg mai,raja pun main..tau la non muslim pun,tapi agak2 la nak pakai baju bila mai majlis mcm tu.dah la org bg makan free...pakai cam nak p supermarket..geram aku tgk..

pkul 7 tu,dewan dah penuh..Raja Perlis,Raja Muda Perlis dan Raja Puan Muda pun hadir skali.pas berbuka,smayang maghrib,pastu makan nasi,then solat isyak n terawih.pastu ada ucapan sket,then sumbangan utk anak2 yatim,ada pelancaran pusat islam.pastu ada persembahan nasyid dr artis mana ntah..xberapa nak kenal.huhu..pkul 10,majlis blom habis,tapi keja kami dah habis,so..leh gerak balik...


pentas utama
dari atas...
menu berbuka kami...puding tu besh! tgk la tgn sapa yg duk kalut nak buh lauk

pkul 7.15 dah kalut suh hidang lauk mamat neh
picture taken by roy..senyum agak over disitu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...