Search This Blog

Tuesday, August 31, 2010

Merdeka Raya

hari neh 31 Ogos..public holiday,cuti hari merdeka...so,dah terbangun lambat..muehmuehmueh...


plan hari neh?akak ajak g alor staq..shopping rayaaaaaaaaaaaaa..suke suke suke!

lagipun hubby kena keja hari neh.huh!xsuke xsuke..apa nak buat.dia klau month end,kut mana pun kena keja.sampai mlm plak tu..xsuke lagik!tapi xpa...dia kasik pegi jenjalan ngan akak..hehe

pkul doblas kami dah kuar.bajet kena cun,takut jln jem,maklumla..cutiiii...
destinasi pertama..pacific kat tandop...skali nak masuk ke ctu...mak aiiiiiiiiiiiiiii..jem sungguh!parking pun kat blakang...dah masuk ctu...apalagi,bermula la xpdc kami..hehe.org punya la ramai.sale bule tahan,buat aku xtahannnnnn!

tapi yg lagi aku xtahan..ramai org tu.ramai ngan org melayu xpalah sbb smua nak shopping baju raya..yg aku cemuih tgk tu,bangsa2 lain masa nilah kalut nak shopping jugak...korang bukan nak raya.sebuk pehalll....duk berebut dgn kita nak memilih.kita ambik,dia pun ambik..meluat sungguh aku!masa nilah nak beli kasut la,beg la,pencuci muka la...nak sambut 1 syawal gak ka korang neh? nnt masa 1 syawal,kami smua p masjid,haaaa korang mai shopping puas2..xpayah nak berebut ngan org melayu dah sbb kami smua p raya,dah habeh shopping dah..korang nak tdoq melentang kat eskalator tu pun bleh.xdak sapa nak kacau...huuh..

tapi..dah nama 1 malaysia kan...jadi camtu lah..xpalah..dimaafkan.bulan2 posa neh,xbaek...

plan nak beli sluar ngan kasut.usha kasut dlu..ramai sangat org,nak memilih pun susah..nak cari,nak tgk,nak test...menyampah btui.. g usha sluar plak..mak xtahann wehh..masuk fiting room segala bagai...akhirnya terbeli gak 2 helai sluar jeans..apa kejadahnya ntah,org raya beli bau kurung,aku beli sluar jeans.sampai 2 helai plak tu! abes...sale sampai 50%..tunggu bapak lagi xbeli!haha..kena plak sluar2 tu menepati citarasa.lagipun dah 2 thn xbeli sluar jeans baru...( alasan! padahal sluar yg duk ada elok lagi,tapi dah xberapa nak muat!! ). tension btui tadi sbb kena bli saiz yg besar sket dr sluar yg beli 2 thn lepas..apakah tandanya ituuu?huhu

grab baju selai...cam best jek..kaler putih,yg tu sale 70%...tinggal 17 hengget je..blasah jelah..skali nak bayar...mak datukk..!!giler panjang nak beratur.klau beratur mau aku org yg ke doploh..seb baik akak  terrer..masa dia duk pilih2 tu ( dia pun beli sluar jeans 2 helai gak! ) dia suh abang g bratur siap2..so,xdak la teruk sngt nak menunggu..pastu aku pun menyelit kat dia skali g bayar..heheh..sesekali buat camtu,apa salahnya kan?

akak mula nak beli kasut raya haziq kat ctu...tgk kat kaunter ramai sgt,dia pun malas..so,decide nak g pacific lagi satu plak..turun ground floor,diorg duk buat happy hour utk bantal ngan cadar.akak beli bantak sampai 5 bijik!hahha..yelah tinggal saploh hengget,rembat la..aku beli cadar 1..sempat gak,di minit2 akhir sale happy hour tu..dah nama pun pompuan...

nak ke pacific nun,menempuh jem plak..mmg ramai sungguh org.berebut nak parking.kedah perlis smua duk pulun p aloq staq,shopping raya..nak amek gambaq pun xdan dah..haziq duk teriak2 nak beli mainan pun akak xlayan..hehe

sampai sana aku cuma beli baju tshirt kat adik je.sale 70%..situ pun bule tahan ramai..duk usha baju kurung yg ready made..sampai 200 hengget!bapak mahalll!!xkuasa aku nak beli mahal cenggitu..nanti la dekat2 nak raya p tgk lain kut turun harga sket..( padahal tadi duit dah habis! ).

pkul 5.30,pas beli mc'd,kitaorg gerak balik..tgk org makin duk mai lagi ada..kaki pun dah xlarat nak jalan dah..letih smua dah mai..sampai umah ayah pun dah pkul 7 lebih..smua dah siap2 nak berbuka..

skang neh duk tunggu incik suami balik je..xlarat dah..ngantukk.sok keja plak...adehhhh...mesti esok ngantuk la nih...

** incik suami..bila nak bagi duit raya neh?duit isterimu sudah keringg....tunggu duit raya 500 hengget la plak

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...