Search This Blog

Loading...

Monday, September 27, 2010

Kenduri..

sabtu lepas da jemputan kenduri kawen kat sungai petani...memang tergedik2 sangat nak p sebab dah lama xmkn nasi kenduri..nak2 plak lepas raya ni kan..

so,plan la nak pegi..suh hubby amek cuti jugak2 hari sabtu tu.. ( pastu buat ayat klau hubby xcuti " xpalah..ma p ngan umi ngan abah jelah klau camtu...bawak keta sendri " ..konon2 la.padahal dah lama xbawak keta g jauh2 takat2 ada incik suami ni )..alhamdulillah..hubby cuti...

actually knuri ni bukan umah sedara mara pun..umah majikan tempat sepupu aku(dik cah ) keja..sepupu aku dlu duk jaga arwah tok bah..bila tok bah meninggal dia xleh duk umah tu..duk  teringat katanya,,yelah,dia yg duk jaga org tua tu sampai akhir hayat dia.dia ni plak janda. 
me ngan dek cah...
pastu,kawan dik on aku (sepupu aku jugak, dia duk SP keja misi ) duk cari org utk jaga mak mertua dia lumpuh..bila tanya kat dik cah,dia ok je.so dia ikut dik on g sp then keja ngan diorg..jaga sorang makcik  yg dlm 60-an camtu..makcik ni duk ngan anak bongsu dia,lelaki,baru kawen..anak dia keja doktor,baru umo 29..wife dia keja misi,ibu tunggal anak 1,umo 33...

so,bila buat knuri,diorg jemput la kami2 ni skali..suh dik cah aku jemput sedara mara skali mai...skali ramai plak yg pegi..maklang a.k.a mak kepada dik cah of coz la pegi..dia ngan kwn dia 1 keta, pak long najib 1 keta, maknjang 1 keta, kami 1 keta...ramai gak la..

doktor ngan family dia pun baguih ja..siap mai amek gambaq skali ngan kami..lega la hati maklang tgk dik cah duk situ elok2 ja..
pas mkn2,amek gambar smua,salam2,peluk2...kami gerak p umah cik milah ( umah bapak maknjang )...p raya ngan cik..pkul 6 kami gerak balik dlu...diorg yg len lambat sket..

damia kaisara

2 budak mok mok
gini la kalu da anak sendri...huhu
budak mok mok ni kalu ngan jantan..memang soookaaa sangat..klau mak2 sedara..haram xlayan pun
ahli2 rombongan yg ikut..smua dah roper makcik2 dah

otw balik singgah tesco mergong...umi nak p nagoya..malas nak masuk pekan SP dah...jln cam sesak sket..hubby pun cam xlarat..mlm tu dia tdo lewat duk repair pc aku yg bengong tu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...