Search This Blog

Friday, September 10, 2010

raya oh raya

9hb aku masih keja..saja mals nak cuti..lagipun buleh balik awal..keja half day jek..

sementara nak menunggu pukul 1 tu punya la azab....dari rabu lagi xdak network!boring gila...sket lagi nak jadi kutu babun dah kat opis..dah la tinggal berapa kerat jek kat opis....serius bapak punya buhsan!

pkul 1,smua balik...horeeeeeeeeeeeeeey! tapi jalan punya la jam...sakit hati btui..masing2 bawak keta cam gamp***!! dah la kangar tu kecik,sesekali korang balik kg beraya cuba la bawak keta elok2 sket...ni kangar,bukan keyell!! xkisah sgt aku bila jam time2 camni..dah nama pun raya,biasa la bila jam tu..baru nmpk cam ramai dah org balik kg..perlis ni jam setahun 2 kali jek..masa raya puasa ngan raya haji..tapi bila jam bodoh mcm tu..mmg sakit hati..suka2 ati parking,suka2 hati nak mencelah...wohhhhh!!xda tatasusila..


singgah umah ayah jap,hantar kuah laksa...pastu pkul 3.30 g jeti kole perlis..ambil k.long ngan abg ben dr langkawi..diorg meh raya sini thn ni..sebelum tu paklang n family dah selamat sampai pkul 2 camtu..

pastu balik umah..kemas2 sket,basuh baju smua...then prepare nk balik kg..hari ni berbuka kat kg..semlm berbuka kat umah ayah..bajet dah baekkk dah..last2 posa malas dah nak masak..hehe

main bunga api pun takut2 jek
balik umah...ada ciklan n family..dah selamat sampai pagi tadi..amierah punya la buat perangai bila nampak shah..duk keriau pastu majuk2 xmo duk bawah..takut apa ntah la kat pakngah dia..dah lama xjumpa..heran la gamaknya...pas berbuka kami duk main mercun kat luar...ya allah...dah roper perang ngan israel dah...gila punya sakan..kampung depan,kampung sebelah,kampung belakang..smua duk pulun main mercun ngan bunga api..cun2 je pas berbuka...smua dah start dah..silap mau mati terkejut aku ngan bunyik2 tu smua...bergegarrrrrr!!!! kami pun pulun gak..duk berlawan..stok bley tahan la..pengedarnya of kos la hubby aku!hahahah

amierah? duk keriau kat depan pintu umah je..takut! dah lama sket baru la mau nak main bunga api..tu pun takut2 gak..kami duk lepak2 je pastu..dah lama sket baru la dia mau main..bercakap xhenti2..bila umi tanya..." ya xtakut pakngah dah"...heran2...


ni gaya Geng Bas Skolah....

pkul 10..kami gerak balik..otw balik tu duk ada lagi yg duk main mercun ngan bunga api...baru la meriah kan? jgn besok ada yg beraya kat spital dah..

sampai kgr..org duk penuh lagi kat bazar raya tu..siap da bapak polis lagi duk tunggu..trus hubby kansel nk g sana...balik rumah jelah..sok raya weh!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...