Search This Blog

Loading...

Friday, October 01, 2010

keciwian seorang isteri...

tajuk xbley blah!!

apa yg ciwi sangat ntah..joommm...

tengahari tadi, masa lunch hour ( hari jumaat break tghr adalah lama sbb kaum adam nak pegi smayang jemaat, kaum hawa pegi shopping ), kuar g Menang Glassware..memang duk niat lama dah nak beli set pinggan..alang2 dah dapat duit kutu bulan lepas..so, now masa utk perabihkannya..huhu

plan nak buat menda lain,tapi cam xjadi je...so decide nak beli pinggan...


ini adalah sangat awesome!!! berkenan sangat2...tapi xdak stok...uwaaaaaa...simple but nice!!!
ini jugak menjadi pujaan sebab corak dia cantik jugak..tapi bila pikir2..mcm xreti plak nk makan lam pinggan yg segi 4 camtu...

2 3 kali la ku duk ulang alik kat kedai tu..kejap2 g tgk katalog..kejap2 g kat lemari yg duk display tu..fenin2 xtau nak pilih yg mana.....

yg mana 1 jadik pilihan...jeng jeng jeng...

alang2 nak membeli biarlah beli alang sekali..eh eh...salah2...alah membeli menang memakai...

bila ditimbang2, dipikir2..aku pilih set yg coraknya biasa2 ja..tapi ada kelebihan lain..dapat lebih dlm set tu..harga lebih kurang sama je tapi dpt 46pcs...yg lain tu 40 pcs..ok la kan?

abang apek duk bungkus dah....

so...bila balik umah ptg tu...tergedik2 la duk buka tgk set pinggan baru aku yg malatop tu....

nilah dia set tu...banyak kan?sangatttttttttttttttttttttttttttt la keciwi 

nilah 1st time aku beli pinggan...dah la 1st time beli..cantik...mahallllllllllllllllllllll lak tu..mahal ke?mahal la klau dah 2 3 ratus tu....

aku suka sebab ada 2 jenis mangkuk...means 2 saiz la..ada mangkuk nasi 1 dan pinggan leper tu 1..set lain ada yg xda yg ni..cawan teh ngan jug tu semua ada..

close up pinggan makan

yg ni aku add on..set mangkuk besar 3 bijik..alang2 dah ada diskaun raya+diskaun membership..so,beli trus..
corak kat magkuk ni nampak soft giler...kena bila taruk masak lemak cili api...perghhhhh
sekarang ni asal dapur je..duk jeling2 pinggan mangkuk tu la..cam sayang plak nak guna...niat asal beli mmg utk guna hari2 sbb skang ni guna pinggan mangkuk yg aku amek dr umah abah..xbanyak pun,adalah dlm 7 8 bijik..bila kata sayang nk guna hubby perli la..." abes nak simpan buh lam frame ke ? " huhu...
xpe2...nanti kita guna jelah...baru makan cam sedap sket....hehe

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...