Search This Blog

Loading...

Monday, October 18, 2010

makan2@padang besar

sabtu lepas besday my mother in law..yg ke 60 brapa ntah..sama ngan mohd azrie..aku dah beli chess set utk dia..duk berzikir nak yg tu brapa lama dah..

sempena besday mama, ayah ajk p makan kat siam,kat padang besar..so, sabtu lepas, pkul 12 lebih camtu aku, ayah, mama, sumi, haziq n hana gerak kesana..then akak, abang ngan hubby pas diorg habes keja follow skali..

dua bradik ngan bear busyukkk...xreti duk senyap sungguh 2 beradik neh...udah roper beluncas dah..aktifff

 see...budak tecikk neh dah ada earring..
tengok ar tu...lambat org sua kamera,truih pose...bijak2

kedai makan tu hubby yg suggest..katanya besh..dia penah makan situ dlu..
bila sampai..kedai tu duk renovate plak..bule makan,cuma xbanyak meja la sebab yg belakang tgh renovate..
okes..time to order..waktu tu dlm pkul 1.30 camtu..

baru sampai..tunggu order
minta sup tulang..dia kata tulang dah abes,da sket je..okes xpe..minta ikan 3 rasa 2 ekor..dia kata tinggal sekor jek..order lagi.ayam halia,dia kata halia habis!!bule plak kedai makan halia habis..yaperrdaaa...minta sambal belacan,dia kata xdak!!kedai makan xdak sambal belacan!!hampessssss..baru pkul 2 camtu,xkan smua dah habes...sabar jelah

kami order ikan 3 rasa 1, sup tulang,telur bungkus 2, daging merah 2, ayam kunyit 2, ken som 1,kailan ikan masin 1..

lambat tu biasalah kedai makan kan? yg syoknya dia hantar menu tu satu2..kami dah mkn separuh jalan, baru sampai ikan 3 rasa..dah nak habis makan baru sampai telur bungkus..adeiii..so, banyak la pulak lebihnya..so,bungkus bawak balik la..



gambar makanan yg fresh dari dapur xdak sebab sampai2 jek trus blasah makan....lapar dowhh!!

haziq senyum simpoiii..hana pun kalahh

okey..last..bila nk bayar..suh dia kira...skali bila dia bgtau,kitaorg salah paham..hubby pegi nak bayar datang balik mintak duit tambah..bila dengar amount yg sebenarnya....makkk aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..tokojut den..!!abang punya xpueh ati,pegi kira sendri..aku pun join skali ngan akak..bapak mahal!!

kami duk merungut2 la..dah masak xbest mana, lambat..bapak mahal plak..ayah kata xpe..dah makan, bayar jelah..memangla,tapi ngan apa yg kami mkn tu xbajet la mahal cenggitu sampai dekat 200 hengget!!gila..tobat xpi dah...slalu kat kedai2 siam pattani ni xdak la mahal cenggitu..
kami duk bajet dlm 100 jek..
org yg dirai dan tokey..hehe

pas makan..g jln2 padang besar..shopping timeeeee..
xdak beli menda pungg...beli sabun, downy ( kat sana murah ok )..benda makan sket2..tu jek..mama ngan akak membeli dah membelah la jugak..bukan slalu datang mama kata..akak beli utk budak2 2 org tu la..
pkul 5 camtu,hujan pun lebat...trus choww balik...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...