Search This Blog

Loading...

Monday, October 11, 2010

vacation day 2

hari ke 2 kat sana..pak menakan aku tu ajak g kelantan..saja nak bawak hubby jalan since ni 1st time dia datang..wahwah...baru skali datang dah dapat beli jiwa nampak...dengki dengki!!!

mula2 kami je yg nk pegi...bila dah siap2,skali umi ngan abah pun nak g jugak..jadik,smua pegi la...plan mula nak g takbai,masuk kelantan ikut pengkalan kubor pastu nak g golok pulak..

dari rumah mek ke takbai dalam 40 minit jek...pkul 9 dah gerak..org xramai sangat bila sampai sana..nak ke kelantan kena naik bot tambang..singgit sorang,pegi balik 2 hengget..naik bot pun kejap jek..xsempat panas punggung..duk nampak dah seberang sana dari takbai tu..ada la dlm 200 meter luas sungai tu..nak berenang pun bulehhh

masa jalan2 kat sana 3 hari tu..hubby nampak kagum..hahahhah..bukan la kagum sangat,cuma suasana diorg lain dr kita..kena lak ni 1st time dia g sampai sana.slalu dia duk masuk takat hatyai jek...roadblock pulak punya la banyak,selang 5km,ada jek..kan skang diorg tengah bergolak,xberapa nk aman..kena lak skang ni tentera yg jaga negara,polis cam hilang kuasa..jgn jadi negara yg dikuasai junta tentera dah..susah wooooo.
baru jek last week masuk paper kata ada bom kat mana ntah aku pun lupa..tapi diorg cam xda apa pun..org still kuar cam biasa,cam xda papa...yelah...diorg dah biasa...

tu kelantan dah tu..dr takbai tu dah bleh nampak dengan jelas trang tang tang
see..amek gambar dr takbai, dah bley nampak malaysiaku..huhu
naek bot tambang
dlm bot..gelap la pulak..
beriya pakai life jaket..kejap jek....
best kat sini sebab banyak kedai n besarrrrrrrrrrrrrrr..mcm padang besar jugak la.banyaknya barang2 siam la.klau beli buat rugi jelah sebab kami pun dr sana gak,baik beli kat sana...dah sah2 barang tu da tulis 'made in thailand'...aku beli baju kelawar jek 2 lai
jalan2 kat situ,msk 2 dutyfree..nampak plak pinggan yg menjadi idaman hati..dan banyak sungguh pinggan kat kedai tu yg dijual berasingan dan super duper cantik corak2..mmg gila ahh tgk pinggan kat situ..duk snap2 gambar sampai mamat bangla yg jaga kedai tu duk jeling2 aku...balik umah duk mengigau tingat pinggan2 kat situ...adehhh

ko tengok...kat kelantan ada kedai nama gedik fesyen...laki aku pun menggedik nak amek gambar....

entrance...

@jeti pangkalan kubor, kelantan..
kapal bawak keta dr siam ke kelantan....

view takbai dr pengkalan kubor..

kami xlama kat sana...bila dah masuk takbai balik,plan nak golok cancel...sebab xlarat ah..panas wehh..lagipun petang nk g umah tokwan aku tu plan..plan asal nk g tgk dia la..dia nk g mekah..

otw balik kami singgah kat pasar sehari...org panggil nat..hahaha..best wooo..pkul 3 xhabis lagi..mcm2 ado..kain baju jgn cakap ar,tapi xbrapa ada mood nk membeli sebab xado pitih..beli cardigan jek selai..tgk kat sini mahai..beza dekat 10hengget..so,grab satu...
pastu beli makan..tu lah yg paling beshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...