Search This Blog

Saturday, November 13, 2010

pemalasss


hari ni hari sabtu..hari sabtu adalah hari utk buat kerja2 rumah..dr semlm dah basuh baju..hari ni bila sidai baju....dah roper kedai bundle..penuh penyidai sampai ke pagar2 pun sangkut baju ngan cadar segala..dengan tudung la..4 kali mesin baju + tudung2 yg handwash...yg banyak tu bukan apa, baju2 hubby la..masa banjir last week kan dia yg g kemas barang, baju2 tshirt dia yg duk lipat dlm almari smua dia lanting naik atas almari..bl turunkan balik smua tu, habuk kat baju tu jgn cakap la, pastu ada bau sket la..dah rumah pun bau, kesan air banjir tu, baju2 yg terdedah of coz la...kena sama...soo, baju2 tu smua kena basuh balik..bab nk basuh, xdak hal sebab mesin yg basuhkan..tekan2, siap...bab nk sidai pun...xdak hal sgt...sapsapsoi jek...( ni ayat mak merah ..) bab nak melipat tu...aduyaiiiiii..satu raga besar + raga kecik duk tunggu ni....xdak mesin lipat baju ke ekk?

dah letih segala, kena lak hr ni hubby kena keja full day, so just me jelah yg nk luch....maka, terhasillah makanan seperti di atas..mls nk masak sebab nk makan sorang, letih plak tu...masak meggi sajorkk...haha..kena ngan air oren sunkist...mmg terbaekk lah..skali skala mkn megi sodap jugak!

mlm ni kena msk la sebab hubby ada n hubby dah kol td bgtau lapaqqqq...n the most is i love cooking becoz my hubby love to eat...hahahah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...