Search This Blog

Wednesday, November 24, 2010

sang suami


nape tunjuk gambar meja ngan lappy aku tu? ermm..ni nak citer pasal sang suami...
meja tu asalnya side kabinet yg 3 tengkat tu..dia amek dr umah ayah..xdak sapa guna dia angkut mai umah kami..dlu buat letak telefon kat ruang tamu..bila telefon dah ubah masuk dlm bilik, aku bwk p dapur..letak kat dapur pulak..buat letak periuk belanga dan yg sewaktu dengannya..bukan letak yg kosong..letak yg ada isi bila dah sudah masak...tempat persinggahan sementara..layer no 2 buat letak bekas2 yg diisi ngan rempah, ikan bilis n lain2 la..smua tu isi dlm bekas@turpaware, then letak situ...bawah skali letak bekas beras n periuk kukus..cun2 jek duk kat dapur tu...
masa banjir hr tu, dia cuma angkat barang2 kat layer bwh skali..kabinet tu dia xangkat...sebab dia duk bajet air naik xtinggi..skali bila air naik..hmmm..habes jahanam la..yg lapis bawah tu mmg angkat jek trus roboh..yelah jenis ni kan mudah rosak klau kena air..yg no 2 tu pun sama..xdak la jahanam cam yg bawah, tapi walaupun xkena air, jadik cam kembang2, terkopak2..buruk..heran plak tgk, xkena air pun rosak jugak..
kamu angkat letak luar, aku duk kira nk buang dah..skali hari apa ntah, tinggal dia duk umah sensorang, balik2 tgk dah jadik cenggitu dah kabinet tu...jadi meja jepun pulak..udah transform..bule wat letak laptop katanya...sebab yg atas tu ok lg, xrosak pun...hmmm..bule la jugak..
laki aku tu klau biar dia duk sensorang kat umah, ada saja benda yg dia nak buat..klau kita bgtau suh repair apa2, do something ke, dia iyakan jek..tapi buatnya harammmm..jenuh berzikir...tapi bila kita xdak, haaa..masa tu la dia nk pungpangpungpang buat segala....tiba2..taraaa..siap dah...klau buat apa2, tiptop..tapi nak menunggu siap tu..alahaiiii....berhari2 la..
alhamdulillah..takat benda sket2 tu dia bule wat sendri..paip bocor, tukar wayar tv kena geget tikus, pasang areal tewee, cuci tungku dapur, cuci mesin basuh, cuci peti ais, sental bilik air, tukar lampu, repair keter n the almost bab komputer rosak tu..haaaaaaa...tu smua laki ai buat sendri...klau nk mintak tolong dia haaaaaa..silakan...tapi kena bayar..hahhaha....** bule pulak duk iklankan suami sendri kat sini...hehe....ailebiu darling!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...