Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 22, 2010

dinner di kuala perlis di tengah malam

plan nak g dinner di kole perlis mlm minggu..tunggu hubby punya lama..dia ada futsal pulak mlm tu..sket lagi aku nk  majuk dah..dekat pkul 10 br sampai umah..xtunggu lama, siap2 trus..xdak nk make-up segala..malas dan laparrrr...

zasssssssss..ke kole perlis la kita..hehe..hajat dihati nk makan siput retak seribu...skali bila sampai sana, tgk kat smua kedai xdak.. :(..frust!! jalan sampai kedai hujung pun xdak jugak...seb baik xpeknen, klau x, mau aku nangis guling2 kat situ..paksa pakcik kedai tu suh g laut skang jugak..hahahaha...

dah xda, xper..sokay..mkn jek apa ada..amek order. pilih2 apa nk makan..plan nk duk luar, leh kena angin laut..tapi xjadi sbb mcm nk hujan..karang tgh makan, jenuh nk berlari klau hujan.

tension sambil duk jeling2 meja sebelah sebab diorg duk mkn dengan lazatnya..makanan kami laaaaaaaaaaaaaaaaaaambat gila sampai..sket lagi aku nk ngamuk g terjun laut tu dah..

ni cubaan utk menahan kentut bunyik perut yg berkrok-krek-krok-krek dr didengari oleh org sebelah....


ni pun sama...duk buat muka jambu ...padahal duk tahan kentut...


sronok lebih sebab kerang rebus dia sampai dlu....sampai2 ja trus ngap2...order setengah kilo, dia perabih sorang ja..aku mkn 2 ekor ja..mak xlalu la nk mkn kerang camtu ja...

pulun kopek kulit kerang..jgn jadik kerang busuk sudahhhhh


feberito...seb baik sedap..tunggu lama, tp sotong goreng tepung ni sedap, so dimaafkan kelewatan itu..tapi tapi.sotong ni dah sampai laaaaaaaaaaammm, makan dan separuh, nasi xsampai2..lambat jugak!hampesss


akhirnya.....seb baik la..tunngu order dekat 40 minit!!! aku sket lagi nk bertukar jadi resaksasa dah...banyak  nau makanan...masa ni tomyam blum sampai..lapar punya pasai, mkn dlu..tgh mkn bru tomyam tu sampai...kailan ikan masin tu xsedap...frust! seb baik ikan kembong sweetsour tu setappp!! hubby memula xmo order, sebab slalu org order ikan besar like ikan kerapu, gerut..lantakla kan...kita yg nk mkn, biarla ikan apa pun..ikan2 besar tu ai xberapa suka lah...ikan temenung@kembong gak yg sedap..xcaya, ce try...


 kenyang dah...perut tu semakin membesar, sket lagi nk sangkut meja dah....

makan baaaaaaaaaaaanyakkk..tgk lengan tu pun semakin membesar bagai johan...xpe2...biar besar asal kenyang...hahahhahahah...
pkul 12 lebih br sudah mkn..dah jadik supper dah, bukan dinner...



tengok tengok..dua2 besar..amek gambar pun penuh frame...tu pun ada yg xmasuk...haishhhh...terima jelah...

yayang musyuk musyuk demok demok.....

4 comments:

  1. dah mkn kat sini byk kali, masih x dpt kedai makan yg best, huk..huk

    ReplyDelete
  2. nnt datang perlis, halo2 org perlis..cek bule bawak p makan tempat baekkk punya...

    ReplyDelete
  3. boleh2..nnt datang sini halo2 ai yek..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...