Search This Blog

Wednesday, December 29, 2010

makan spaghetti yg enak sambil tengok bola..chaiyok malaysiaku!!!

makan spaghetti yg enak sambil tengok bola..chaiyok malaysiaku!!!

 

 

itu post aku di pesbuk mlm ni..panjang benauu ..huhu...semangat ke'malaysia'an neh...walaupun jauh tatap kena bg sokongan...xkan nak sokong hendonesia tu plak kan? xkoserrr mak walaupun ashraff sinclair dah kawen ngan bunga citra lestary  tuh..ashraff sokong sapa ekk?hendonesia ke malaysia..cakap pun dah roper hendonesia dah skang ni...

 

tadi ms kat opis terasa mcm nak mkn spaghetti n nak coba2 masak sendri..aku suka sgt mkn spaghetti tu tapi xpenah masak pun..dlu masa peknen bule plak mengidam nak mkn spaghetti yg beni masak..gilorrr...tapi btul..hubby suh p beli kat pizza, tapi xmo..sebab nak mkn yg beni buat gak..sebab dlu penah mkn yg dia masak n setapp..seb baik la ada kwn yg prihatin n baik bangat..maka masakkanlah utk aku..lepas kempunan..umi kata nnt anak ikut perangai mak dia yg xberapa nak bagus tu..huhu..seb baik peknen, maka diampunkan..

 

blk keja, mandi2, trus start buat spaghetti..bajet susah mcm nak masak gulai kawah masa bulan posa..tapi............sap sap soi jek.....sejam gitu siapppppp!!bukannya susah pung...saja malas nak try..elok2 siap jek laki mak tu sampai..biasa ar dia...dan2 tu nak cilok dr dlm periuk...cemuih sungguh aku..gitu ar perangai dia klau tgk ada lauk kat atas dapur..xdan org nk hidang, g colek kat dlm periuk..

 

 

dan mlm ni kami laki bini makan spaghetti yg sangat lazat sambil menonton bola...final piala suzuki kan mlm ni...tgk la betapa meriahnya kuah tu..klau mkn kat pizza or smwhere else jgn harap la nak dpt kuah berlinang2 kayak gini ngan daging cincang yg banyak itu...ini buat sendri, makan la sampai muntahhhhh...hubby kata sedappp...oh terharu, 1st try dah best gini....---bajet mcm susah nak buat!!

 

 

dia punya lagi banyak dari aku punya...tapi makan kejap jek habis..dia habis dlu..pastu nak cilok aku punya pulak...sorry la nak kasik...cepat2 aku sumbat2 masuk mulut sampai penoh2 mulut sebab xkasik ambik aku punya..hahah...buruk perangai...naseb la kan....dia dah mkn banyak...pastu buat muka cembeng2 kata xkenyang, nak lagi...aku suh p rebus sendri spaghetti tu sebab kuahnya ada lagi..tapi dia malassssssssssssssss..suh bini gak buat..huh..xrajin, ai nak tgk bola...

 

ini yg direbut2..mlm ni final ok..walaupun lawan kat hendonesia sana, kita kat malaysia tetap kena kasik sokongan padu..semangat tu penting..klau ada bibik2 korang duk jerit2 sokong hendonesia tuh, korang hantar balik jek..duk carik rezki ka m'sia, kena sokong m'sia jugak!!huhu

 

final leg 1 kita dah menang 3-0..permainan yg baik walaupun hendonesia ni kuat jugak..kecoh kat stadium mlm tu kan..jgn la masa lwn kat sana jadik apa..bukan xtau diorg, sket2 nak berpiket..xsedar diri kita banyak duk tolong diorg..mau duk ganyang kita lagik ka...tetiba emo!! 

 

wish gud luck to malaysia team..korang mmg hebat klau korang menang lagik mlm..tapi korang xla hebat sgt klau korang kalah..haha..xbaik punya ucapan..apapun, harap2 kita menang...suzuki kata klau menang dapat keta suzuki swift sebijik...korang kongsi2 la guna, buat jadual, gilir2, sapa nak pakai dlu...dah puas pakai, kasik kat K. rajagopal..hehe..klau kalah, dapat motor suzuki jek...

 

nak tau pasal piala suzuki...klik sini...

 

 

 

 

** dah masuk 2nd half, tapi blom gol lagik...1st half hendonesia yg banyak attack gol kita, siap dpt penalti...tapi tapi.....xgol pung!! boooooooooooooooooo...bagus btul fahmi@apek tu yek..sangat hebat menangkis serangan bola yg datang bertubi2 di gawang gol..wahhh, dah mcm pengulas sukan plak dah aku...dek kerana kemenangan malaysia mlm tu, tetiba nama khairul fahmi tu naik..penjaga gol yg hensem mcm jepun...player lain xtau la hensem ke tak, sebab rasa mcm kamera duk hala ke apek tu jek, yg lain kan duk berlari2, kamera payah nak spot kut, fahmi tu duk kat depan gol jek..nampak muka dia jelah kan..nasib la klau ada lagik yg hensem....huhu...umo si fahmi ni br 21 thn, tapi muka matured giler..ingatkan dah baya 2 aku...tadi aku terjah blog awek dia, comel jek orangya..nak baca, g arr tgk..ada kisah2 centa diorg...soo sweet, tingat kisah chenta ai...**wink wink**...kat blog awek dia tu ada gambar fahmi berambut panjang...hensem doww......lg ensem dr la ni...

 

ok, nak tumpu perhatian pada permainan di padang..satg terlepas aksi2 cemas plak...mana la tau ada pawang ke bomoh ke duk jampi serapah kat team kita nnt...

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...