Search This Blog

Friday, December 03, 2010

pembuangan bayi di rumah aku....

tempat kejadian : kangar perlis... pembuangan bayi semakin berleluasa. inilah yg terjadi bila pegangan agama semakin rapuh...terkini seekor bayi dijumpai di sebuah rumah di kangar...tettttttttttt..seekor bayi? apakah?

wuhu...klau btul ada org buang bayi kat umah aku...fuhh, xleh nk bayang arr..ini bukan seorang bayi ya, ini seekor bayi ya, jantina tidak dapat dikenalpasti..ehehek.




mlm bila ntah, kami blk dr mkn, masa ngah park keta, hubby ada dgr bunyik kuceng..kalut2 benti, dia duk bajet dia dah langgar dah..-- tu yg kadang2 aku geram, kuceng2 neh suka2 ja landing kat mana suka, nmpk keta masuk pun wat bodo jerkk!! hubby p check, bawah keta, tepi keta, atas keta...skali ada anak kucing kecik sangat duk kat tepi tiang kat tempat kami park tu..rasanya baru branak lagi sebab bulu pun sket, pastu tecik...cam anak tikus..huhu..geli eh aku nk pegang...aku duk bajet, mak kuceng tu tgh nk pindahkan anak2 dia la...maybe nmpk keta masuk, mak kuceng xguna tu blah tinggal jek anak dia kat situ...very the kejam!!!


hubby duk beratkan kepala otak dia la pastu..cemana nak buat ngan kitten tuh..kesian la, nnt dia sejuk, lapar, mak dia tinggal..karang ada kucing jahat dtg mkn la...kat mana sedara mara dia yg lain...adusssssssssssss..dey!! banyak soklan sungguh..last aku kena bertindak sama..klau duk biar, silap2 hubby p duk usung anak kucing tu mai tidoq sama ngan kami plak..aku amek kotak kasut satu, pastu suh dia amek kain yg dah xguna..letak anak kucing tu dlm tu, balut sket, pastu letak kat tempat yg cerah sket..sebab maybe pastu mak dia mai carik dia balik...pandai2 la dia carik anak dia...

masa tu bleh plak kami duk bebel2 2 org..mak xbertanggungjawab...pandai buat anak, xpandai jaga..pastu buang anak merata2..xtau sapa bapak eh...duk buat dosa ja keja...hahah..bengong sungguh..xpasal2 mak kucing tu kena maki ngan kami...

pastu hubby duk kalut pulak..cemana nk bg dia makan..alahaii..kecik  lagi, mana la dia eh mkn...minum susu mak dia je la..pastu dia p carik bekas, nak isi susu bg kat kitten tu..wuhai...camno ehh...malas layan, aku wat xtau jek..sebab mana ada susu kat umah aku neh..susu aku klau ada pung xkan nk bg kat kuceng? kang jadi anak susu aku lak kitten tu...wahaha..

laki aku ni xtau la sejak bila jadi sooka bangat sama itu kuceng...kat umah kami tu klau ada dia dgr kucing duk meow meow,  dia akan p cari tgk..duk kat mana, duk watpa...pastu, nnt dia akan teringat2 n bg makan..klau aku kata xpayah, nnt dia marah..bkn aku xmo bg kuceng2 tu mkn..dia xduk umah mcm aku neh..

kawasan umah aku ni ada la 3 4 ekor kucing camtu..kdg2 cam banyak jek nmpk..sebab, umah sebelah aku ni duk jual nasi ganja tu, ala nasik kuning ngan ayam goreng rempah  tu la..maybe dia duk bg kucing2 tu mkn belen2 ayam yg dia duk proses tu kut, tu sebab cam banyak jek kucing kat sini...



 
kalu nomey2 camni., gebus2..ha ok la...syok gak nak main2



kuceng2 tu smua bukan yg jenis jinak..ada yg nakal sket...bl kita duk bg dia mkn, nnt hari2 diorg dtg umah..nunggu makanan free..pastu klau xdak, nnt diorg msk lam umah.panjat tingkat segala..tu yg aku xsuka..masuk kat dapur, pastu siap selongkar2 tong sampah...selerak habis!! geram k...pastu masuk umah, selamba badak ja p duk landing atas karpet gebus aku tuh!!!ini sudah lebeyyy...lain la klau yg mmg kita bela kan? ni kucing2 liar tu smua..klau kita gertak, cam nk halau, dia meowww kuat2 kat aku balik...meow pun cam dlm2 gitu bunyik...garang arr...takut sey....dicakarnya aku nnt...haaa, camno?


skali datang yg cenggini, haaaaa..jenuh la


kucing2 yg kat umah ayah, smua dia bg mkn..siap bli friskis lagik...klau g umah ayah, haa kalut ar g carik kucing2 tu smua..panggil2 nk bg makan..slagi xabis, slagi tu la duk tunggu...bini lapar, buat xkesah jek kan..** tiba2...huhu.. last month, abang dah terlanggar sekor anak kucing yg duk umah ayah tu...sian, tecik lagi..nomey2 plak tu...dah slamat kuburkan dah pun..



dapat yg super duper kiut cenggini mau la aku...

ni tak yg datang smuanya yg cenggini.... gila scary!!!






** laki2 korang, suka kuceng akk??

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...