Search This Blog

Monday, January 10, 2011

2 days to go

hari aku posa..posa sunat ? tak, posa ganti yee..hari tu tinggal posa 6 hari..dah ganti 3 hari..hari ni dah ganti lagi 1 hari, so another 2 days je lagik...hazab btui nak ganti posa.bukan lama pun, 6 hari ja..tolak posa ramadhan 30 hari, ada lagi 335 hari nak ganti posa...tu pun syusahh...haishhh..dugaan maha hebat..heheh...buat teruk!!
sementara nk mula ja..dan mula tu ok jek..minggu lepas kemain niat nak posa...sampai opis, pagi2 dah ngap...hahah..alasan, lapaq xingat...bongoks

hari ni punya la tabahkan hati..lagipun semlm mkn nasik dah lewat..kira sahur skali la...pkul 10 td punya la perut dok krok krek krok krek..buat2 bz kerja la nak bg lupa pasal mkn..slalu pkul 10 ni benti minum kejap..ms lunch, g tdo kat surau...alhamdulillah..segala rintangan berjaya dihadapi...kehkehkeh....
cukup2 jam jek, zass trus balik..cadangnya mau masak utk berbuka..singgah kedai beli tomato kejap..tapi2, mcm plak yg beli..kata posa, harus la teringin mcm2 kan...hehe

sampai umah, pungpangpungpang masak..kena cepat sebab skang kan maghrib awal..menu hari ini, udang mcm yg slalu masak n campur ngan tomato..eh, tomato tu feberet aku ok...mau kulit cantik kan..so, kena la usaha..hehe...up lagi ngan tempe goreng kunyit ngan ikan bilis..letak cili kering pastu bawang besar banyak2..pehhh..terbaek ahh..pastu goreng buncis ngan telur kat hubby sket..last goreng ikan rebus..sedap wok..kena ngan sambal belacan..masa buka posa menambah la kami disitu...alhamdulillah...kenyang..esok ngan lusa nak posa lagik..kasik setel cecepat...kan apa, karang termengandung kang, idok la susah payah pikir pasal nk ganti posa..dah ngandung harusla xlarat kan..wahhhhhhhhhh...
gambar makanan xdak, sebab memasing lapar..azan jek, trus ngap..org xposa pun sama lapar gak..

okes..skang mau crita pasal org yg tak posa tu..yakni laki aku la..hari ni dia MC..sejak semlm katanya sakit badan..tersalah pusing katanya..semlm mood mcm bengong sket sampai ke mood aku pun bengong sama..laki aku tu klau dia xsihat, mood dia kelaut sket..ko jgan nak tegur ke nak manja2, g dok sondol2 time dia sakit..mmg kena maki free..pelik btui..kadang2 geram gak aku.dah sakit kepala, suh kita picit, bila kita picit, xkena jugak..picit salah la, sakit sangat la, xkena la...wakluuuu!! memula suh picit pastu bising2..waktu urat dia xbetul tu, lantakla ko kat situ..baik diam jek.dia tanya ko jawab, dia xtanya ko diam2 kat situ...sejak kawen ni, part tu la yg aku menyampah skali..tapi apa nak buat, dah nama laki..hadap jelah..aku klau sakit, nak perhatian dia la.kadang sakit xtara mana sangat pun, tapi berlakon lebih sebab nak manja..tapi dia....jangan harap la..yg aku heran, kat umah kemain sakit...sket2 sakit..tapi bleh plak drive kreta p umah kawan sampai 2 jam!! wut the ****...pastu balik umah, sakit sakit...duk merintih....cemuih aku!!
esok dia MC lagik..tgk la cemana..hari ni 1 hari tdoq ja..dah bangun moody plak..aku dah la letih posa..balik keja dah mmg xlarat dah..masak lagi..pastu buat perangai...eiiiiiiiii....

2 comments:

  1. Hmmm saya tak ganti lagi puasa. Tujuh hari tu...liat tul nak start.

    ReplyDelete
  2. banyak tu..sementara nak mula jek, dah mula posa, ok ja..rintangan banyak sangat kan..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...