Search This Blog

Wednesday, January 12, 2011

Abang dah masuk asmara...eh, asrama

hari ahad lepas, dah siap hantar abang masuk asrama...lepas seminggu skolah br tau result dpt asrama ke tak...klau xdpt, sakit la jugak sebab skolah jauh wok...
thn ni dah thn ke 3 dia duk asrama..so, xdak la kelam kabut sangat sbb dah tau prosedur cemana..mula2 dlu ja mcm ada sket kalut..tapi kecik punya hal..
sebab, kami smua adik beradik duk asrama..dr ciklan, sampai ke abang..cuma ciklan ngan dek wan skolah lain..aku ngan pizah skolah ni jugak..skang ni abang penyambung generasi kami kat skolah ni..ceewah..generasi la konon...

dlm jadual kata pkul 2.30 start..tapi kami, pkul 2.30 baru start kreta..pegi awal pun xdak apa..duk dengar ceramah yg sama mcm tahun2 lepas..abang pun rilex ja..yg kelam kabut abah jek..biasalah dia..org tua kannn....



tu ha..menuju jek 3 org tuh..kami pegi ber 4..abah follow belakang ngan motor sebab pas drop abang ngan umi, aku ngan hubby balik..abang dah besar, kena belajar buat sendri urusan2 dia..umi pun dah biasa dah..5 org anak dah duk asrama...huhu

kami tunggu dlm sejam camtu jek..ceramah tu pun bule tahan lama..xkoser eh aku nak dengar..cikgu cikgi pun ramai..ada yg baru2, yg aku xkenai dah..jumpa yg kenal tu karang banyak plak tanyanya..malas nak layan..wahaha...anak murid derhaka!!


apasal senget plak gambar ni ? lantak la ko kat situ...sampai2, abang dah jumpa geng, p duk ngan geng dia..umi duk sebelah parents sini...aku tunggu kejap, pastu p angkat barang2 dia smua..pastu chow balik...ngantuk sama...hehe...pastu abah sampai, umi nnt balik ngan abah..adik xikut...malas katanya, dia nak g ngaji..eh, jgn xtau, br darjah 4, dah 2 kali khatam quran budak tu...


bule tahan ramai org hari tu..biasalah..anak masuk asrama sorang jek, yg hantar sampai 1 kreta..mcm nak hantar anak p kem PLKN plak..asrama jek pun..2 minggu skali leh balik..aku dlu, xdaknya camni..pegi buat sendri smua...


mak apak yg ngantor anak skolah..heheheh...kami duk belakang2 nun...tgk2, cam smua ok, chow balik...
abang duk asrama elok2...belajar rerajin...jgn duk p cari gepren plak yee....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...