Search This Blog

Loading...

Sunday, January 23, 2011

Dinner di Komalaut

cik@pakcik (adik apak mertua) tetiba jadik orang kaya baru..dia jual tanah dia yg kat belakang umah ayah..tanah tu kosong jek..dr terbiar, baik jual je..lagipun dia dah tua n xtakda anak2 dia yg nak balik duk perlis..makanya...dia jual kepada sedara mara jugak..last week dia balik perlis setel hal2 tu smua n dapat la duitnya..jadik org kaya sekejap..mlm tu dia ajak g mkn kat kole perlis, nak blanja smua..ai bab2 makan ni, on jee....rejki jgn ditolak kan....

mau mkn di Eta ikan ikan bakar, tapi xbuka plak mlm tu..hubby ajak mkn kat tempat baru kat kola perlis sana..pungpangpungpang, maka kesanalah kita..pegi 3 kereta sebab tok pun ikut skali..bukan selalu dia kuar umah pun sebab dia jalan pun xbrapa nk kuat dah..dah 80 lebih camtu kut  umor dia..

kami ke Kompleks makanan laut, jadik la Komalaut..nama cam hampeh dok ? hahahha

 maksu ngan paksu yg bermerah merahan di malam hari...



hana ngan haziq..pasaipa ntah hana xmo amek gambar plak..haziq xdak hal...ko hala jek kamera, trus sengih baek punya....tu terlebih sengih nampak gg lompang..dua gg depan xdak, patah, lum tumbuh lagi


paksu..seb baik pakai bj merah, klau x, xleh beza mana paksu, mana tiang....wahaha...matik la klau dia baca!


tengok..perokok brani mati ni...gigih nak nyala api n susah yg amat sbb angin kuat kat luar..ate, tepi laut...




tempat ni baru lagik..cantik n luas..cantik la sbb baru lagik kan..nmpk luas sbb org xramai mlm tu, parking pun senang jek..mungkin sbb bukan weekend, maka org xramai sgt..kedai yg buka pun 3 jek mlm tu..smua ada 6 shop lot..dah luas, sronok la hana ngan haziq duk berlari kat situ...
aku ngan hubby g jln2 sementara nk tgg order siap..dia buat cam pelantar kat belakang tu, ko bule jln2 ar..ada krusi2, lampu2..cantik la..ada pentas lagik...leh buat show la kut kat situ nnt..
bukan la tepi laut sgt, jauh jugak..tapi belakang tuh pokok2, then br laut...tapi mmg terasa angin laut tu..nyaman seh...

kami mkn kat sini..mona ikan bakar..erm...xdak la sedap sgt....biasa2 jek..


dah ramai..sambung 3 meja skaligus..senang...


budak tecik yg xduk diam...jenuh nak ligan


sambal belacan, sos cili ngan ulam ni sampai lepas air..ada kut setengah jam baru lauk sampai...seb baik..aku bajet nk makan sambal belacan ngan air jek..hahahah


dah sampai...tunggu apa lagi..serbu terus..smua dah lapar xingat dah..lama sangat tunggu..xdak la ramai sgt org, tapi lambat gak makanan sampai..
yg diorder, ikan bakar (akak kata ikan dia cam bau sket, maybe ikan lama), ketam (mcm ketam lama sbb isi dia lemik sket), kailan ikan masin ( xmasin pun), kerang bakar ( aku mkn 2 ekor jek, yg pulun, hubby laaa),udang masak pedas ( giler pedass ), sotong goreng tepung ( yg ni mmg aku mkn bnyk sbb best gak la )..smua order amek 3 set...
boleh la tahan kat situ..xdak la sedap sangat..so so jek..pasni maybe xpegi dah kuttt...


haziq...last2 duk hirup kuah ketam


tuan tanah...interprem sket..mekacih sbb open table mlm tu yek..


smua sudah kenyanggggggggg....yillek pocik dah smua...


mulut ini budak sudah sket bengkak sebab alergik ketam..dah roper mulut angelina jolie dah...


pinggan aku..aku amek nasik sket jek..satu senduk cam tu kut..sebab duk pulun makan sotong jek...hehe

last..gambar tuan tanah jugak..menggedik amek gambar sampai laki kata duk menjakun...a'a lah..mmg menjakun...1stime pegi kan..lagipun tempat baru..xdak org punnnnnnn....

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...