Search This Blog

Loading...

Tuesday, January 04, 2011

pergi ke dgn penuh semangat..balik tanpa semangat...

sebelum pergi..punya la semangat..siap iron baju baru okeh..sebab nak pakai kaler sama ngan hubby terchenta..mcm zaman bercinta dulu2 la kan..klau kuar jek bgtau siap2 suh pakai baju kaler apa..nak kasik nampak sedondon..baru cam loving kapel iye dok..awwwwwwwww.
skang ni ? lantak ah nak pakai baju kaler hapa pung...jangan xpakai baju sudeyy..


see..kami kami yg jadik alien..berbaju hijau dedua..konon2 la kan...ni capture masa jln jam...ops, lupa nak bgtau g mana..pegi alor setar je pun..tu pun mau kecoh kaaaa...bukan apa, semangat waja la kunun sebab dukplan dah japg nak g shopping apa....wink wink**

hajatnya nak g membeli P1 tuh..punya la google cari pitstop kat area alor star..reseller mmg banyak..tapi kena g pit stop sebab nak beli yg prepaid punya..xmo line..ni bapak mertua yg nak..nak taruk internet kat umah dia..nak maen pesbuk jugak ke ayah? huhu

dah jumpa, skali tutup daaa...lupa plak hr ahad lepas kedah cuti ganti yg hari jumaat lepas..ala kan cuti peristiwa hari jumaat lepas..kedah mmg dah cuti, so dibawaknya ke hari ahad pulak...pastu try p usha kat reseller plak..seperti yg dijangka, diorg jual cuma yg line punya, yg prepaid nan hado.kena g pitstop jugak..maka, xdapat la nak membelinya..len kalilah datang pulak ye..

kami ke reseller kat pasific sana..datang kesitu harus lah mau shopping sama..hubby pun ngikut saja..sebab dia nak beli kasut keja..kasut dia sudah koyak weh...pusing2, turun naik turun naik..usha2 smua..dia xbekenan..aku pun xdak yg berkenan di hati..hajat nk beli kasut gak ah..yg suka, xdak saiz plak..hampess..adala yg mmg aku jatuh chenta dah...brand sembonia punya..skalu tgk harga RM230...glup!! ada diskaun pun 20% jek..letak balik lah ye..mak xmampu...kata semekin kan...

dah cemuih tgk, xdak gak yg mampu mencairkan jiwa..sebab nak yg xmahal sgt n cantik..susah woo nak carik kasut yg berkenan dihati..aku klau suka 1 kasut tu, pakai itu jek sampai koyak rabak..beli mahal xpe, janji sedap pakai..tapi idok le mahal sampai ratus2...paling mahal pun 70 hengget jek..

niat nk beli baju...tgk muka hubby dah mcm kasut selipar jepun..so, kansel lah..len kali aku datang sorang ah..lagi senang nak beli...rimas wei, kita duk pilih2, dia duk ikut muntut kita cam pak guard jek..pompuan klau nak shopping mesti nak pilih2, tgk2, pilih letak, pilih letak..kan? bukan main grab jek..xkesah la nak beli apa pun even nk beli sluar kecik pun camtu jugak kan? kena buat pilihan yg terbaik..idak le nnt dah balik  umah, tgk, pastu try xbest pulak...rugi kannnn....aku kdg2 nak beli sluar je selai..sampai 2 jam duk try..huhu..mana laki muka xcemberut....

tapi tapi...smua pompuan sama kan camtu.....sejam  mana cukup  mau shopping..sejam tu baru round tgk2 dlu..pastu pusing balik, baru pilih mana yg nak beli..klau shopping 3 4 jam, mau trn kalori banyak mana ntah..silap2 leh kurus 3 kilo...wahahahha


kuar dr pacific tanpa beli apa2 kecuali sundae cornetto Mc Donald...sedih kan? mcm xpercaya aku bule kuat semangat gitu sekali...langsung xbuka beg duit..bawak duit berkepuk2 nak shopping...ok, tipu...

makanya kami mau isi perut yg dah duk krok krek krok krek sejak sampai alor star lagik..lunch pun belum sebab nk lunch kat sana katanya..tapi dah mkn kfc masa otw sebab lapar sangat2 dah..jadik kami mkn mlm trus la sbb sampai restoren ni pun dah pkul 7..


ramai ok kat kedai ni...sebab..........sedap..dlu dah penah mlm dah..tomyam dia adalah best!! restoren pun cantik...tukang masak import dr siam nun..pekerja pun smua dr sana..


alien hijau nombor 1..


alien hijau nombor 2...
mula2 duk kat meja luar, pastu pindah masuk dlm sebab nak tgk cita ong bak kat tv..huhu


ini yg kami mkn..tomyam campur, telur bungkus, kerabu sotong, ayam kunyit ngan kerang bakar..air kerot susu, teh ais, ais kosong ngan air suam..total RM26...murah kan? yg penting sedappppp hingga ke titisan terakhir ok..


ni baru betul2 alien..belasah kerang bakar dengan bersungguh2...syabasss



pas mkn, kenyang, trus balik..malas nk singgah mana2 dah...otw balik pun masih dlm mood tidak percaya dan tidak bersemangat sebab pergi alor star tanpa keluarkan 1 sen pun...mkn td hubby belanja...
baguskan..sahut seruan utk berjimat................




tapi hakikatnya...frustttt sebab xdpt beli apa yg dihajati!! dammm..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...