Search This Blog

Loading...

Friday, February 04, 2011

El-Zahraa Inn

mulanya hubby mau check-in kat pendang lake resort, dekat sket..tapi org sana kata, bule, tapi xleh overnite..huahua..peliks..klau g siang bule, mlm xbule..sebab sana skang slalu xdak air..begitu la sebabnya..

jadik kami naik sungai petani sana. lagipun klau kat pendang, xdak apa sangat pun. sungai petani nun best sket, leh shopping2 nnt..hehe..kami check in di El-Zahraa Inn.


 
kami kan sampai sket lagi nk pkul 12, haa, ni gambar hotel tu waktu mlm.. memula plak nk duk merdeka beach resort, tapi sudah penuh..google tgk, jumpa hotel ni. ada jumpa 1 blog, tapi sudah lupa blog apa, dia review pasal hotel ni. tgk mmg menarik n komen dr dia pun kata ok. hotel ni hotel bajet, hak milik HPA, Al-Wahida Marketing. klau belah2 utara ni, mmg org smua tau HPA. aku pun jadik ahli dah. ubat gigi dia best! tetiba**


ini kat reception..konsep hotel ni timur tengah..tgk kat luar, dr depan pun dah nampak cantik. masuk dlm, lagi laaa cantik! deco dia mmg superb ah, mcm duk kat mesir plak..hehe..pintu, wall, kaunter, bilik, smua ada ciri2 tu. time check in tu, aku duk kalut amek gambar sama..terpesona!

tangga ni utk naik bilik atas. xingat plak aku smua ada brapa bilik. laki aku ada la duk sembang2 ngan mamat kat kaunter tu, tanya2 pasal hotel. ** hensem oh incik azizan itu, mcm arab muka dia..huhu** katanya hotel ni mula operasi thn 2009, bulan 7 kut. tepi jln jek hotel ni, dekat ngan Legenda Height, Tesco..napa masa dtg SP hr tu xnampak eh?

bilik kami kat tgkt 1. amek standard room je, RM 100. tapi ada diskaun, tggl 80 jek. paling mahal bilik dia, cuma RM150. bilik kami xbesar sangat, xkecik sgt, ok la utk 2 org. klau ada anak xbleh la, sbb katilnya saiz queen saja..bilik pun nice.erk, nampak bantak spogebob pulak!

incik suami sgt berkenan ngan lemari ni..sebab besar n panjang sampai siling, pastu ada cermin besar gitu. pintu tu sliding..dia mau buat gini kat umah baru nnt..wahwah...

xpernah lagi aku pegi duk hotel yg ada sedia telekung kat dlm bilik..klau kat surau mmg la ada, ni kat dlm bilik. sejadah tu mmg ada hotel yg slalu sedia kan, tapi xsemua hotel pun. ni siap ngan kain pelikat ngan kain batik lagi..dah konsepnya timur tengah kan, harusla islamic gitu. klau org guna tu smua, diorg pun dapat pahala sama..baguskann? eh, quran pun ada tau, tapi tafsir la..bagus dok?

ini depan toilet..luas gak depan tu, sembahyang berjemaah pun lepas lagi

klau hotel cantik. bilik air klau xcantik saja la kan..mmg best toilet dia. luassssssss..aku ngan hubby duk syok ngan heater dia..uii best...shower dia tu ada shower yg mcm biasa, pastu ada shower yg rendah, paras muka jek..mmg percik ke muka jelah, air yg kuar pun slow jek...best2

yg lain biasalah, mcm hotel lain. tv, jug kettle, hair dryer..sama jek..yg bestnya adalah deconya yg mcm hotel 5 bintang tapi murah saja...

kami sampai kan dah dekat pkul 12 mlm, besoknya kami check out cun2 pkul 12 tghr..hahah..sebab dedua bgn lambat...mau taknya, mlm tu pkul 2 pagi xtentu tidur lagi..duk merapu laki bini..


sudah mau pulang..laki mau posing di tangga..smua beg laki bawak, bini melenggang saja sebab gayat mau turun tangga pusing2..wahahah


tengok..laki aku mau sabotaj aku...dia amek gambar main2 jek..smua xbest..dengki la tu..last bebai xmo amek dah...dah la tempat cantik, amek gambar hampes plak..


haa, ni view masa siang hari..cantik dok?nampak logo HPA kat atas nun


masa check-in tu ada dpt 1 kupon mkn. bukan mkn free sbb diorg xdak cafe pun..hotel bajet je kan. kupkn utk diskaun 10%..tapi aku sudah salah faham, ingatkan utk mkn kat RFC tu..rupanya salah..diorg nk promote restoren baru, restoren berkonsepkan makanan cina..ahhh..rugi2..tulah, xmo nak tanya dlu kan..kan dah nyesal..restoren baru tu terkebelakang sket, tu g xperasan. yg dlm gambar tu restoren HPA jugak, yg ni sebelah jek ngan hotel tu..kira kat sungai petani tu dah penuh ngan outlet2 HPA..bagus kan?



aku bukan la nak tayang sgt kat sini.takat g duk hotel bajet pun beriya mau crita dlm blog ye dok.yg aku mau crita ialah kejayaan HPA ni..ini produk org melayu, islam..diorg dah lama dah, naik sket2..skang outlet dah bersepah2 dah..mcm2 dah yg diorg ada..yg terbaru hotel ni la..produk2 diorg pun mmg dah terbukti bagus, yelah smuanya dibuat berdasarkan konsep islam dan herba2. nak makan pun xragu2..ada jugak 2,3 jenis ubat dia yg aku mkn..paling aku suka, ubat gigi dia la..produk lain pun banyak, barang penjagaan diri, makanan, ubat2..mcm2 la. paling best, ayam organik..bagus, sbb mcm ayam kampung..
masa kat SP tu aku nmpk ada 1 mcm akedemi IT camtu, diorg punya jugak..hebat kan..dari jual ubat2 jek, leh maju begitu..ada Radix Fried Chicken, Radix Nasi Ayam..mcm2 lah..pizaa pun ada, cuma blm meluas lagik. smuanya dibawah  HPA industries sdn.bhd. pengasasnya org perlis ok..ibu pejabat pun kat perlis..diorg punya moto 'halalan toyyiba'..zaman skang ni kadang2 nk mkn pun takut, tak diketahui halal haramnya kan..bagusla ada org yg memperjuangkan smua ni..siapa nak sokong melayu klau bukan melayu sendri kan..moga2 diorg terus success hendaknya..

mau tau lagi pasal diorg, klik sini....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...