Search This Blog

Friday, February 04, 2011

Pergi kenduri yg mengerikan di malam raya cina

seminggu lepas hubby dah bgtau nk g knurik kat Pendang sana..knurik kawen adik kawan dia, zul..kawan 1 opis dia..knurik tu hari rabu, sebelum cuti raya cina. plannya, pas balik kerja, kemas2 trus gerak g..mlm la br sampai. laki aku ni klau kawan2 ajak g knurik, mesti dia pegi. biasalah klau lelaki kan, klau ngan kawan ni cemana pun xpa..kawen adik jek, bukan kawan dia sendri pun yg nk kawennya..dah kata kawan baik, makanya mau pegi jugak..aku ikutkan jek..

dah mlm br sampai, kami plan mau overnite sana saja..bukan kat umah knurik tu yek, tapi kat sungai petani sana. jgn harap la laki aku tu nk tdor umah org buta2 camtu..nak turn balik pun, jauh gak, pastu esoknya cuti..manfaatkan la masa yg yg ada..

mlm tu pkul 8 br gerak kuar..pastu tgg kwn dia pula, nak saing g skali. punya la lambat sampai, padahal dah bgtau awal sblm kami kuar umah lagik. aku boring gak sbb nnt sampai umah knurik mestilah lambat kan..kami siap mkn beger sedap kat kodiang tu br la sampai..lembs btui! pkul 9 br leh gerak dr kodiang. naik heway kejap jek sampai pendang, xjauh mana pun..exit tol, tunggu kawan dia lagi 1 plak utk guide jln. dlm masa duk tunggu tu, prasan la ada 1 kreta wira ni duk buka pintu smua..rupanya enjin dah kiok. kena lak amir, kwn hubby yg saing skali ngan kami tu mekanik..elok sgt dah la kan..atas dasar perikemanusiaan, kenalah tolong kannn..jumper kan bateri kreta dia tu ngan kreta amir tu. cekap la dia sbb dia mekanik, barang smua complete lam kreta dia..lama gak la kat situ..pkul 10 br gerak dr tol tu.

kami follow la kawan hubby yg duk situ jugak utk pegi umah knurik tu sbb kami xtau jln. dah la lewat dah, masa tu jugak la mamat tu nak kencing la, nak amek duit la..padahal dia duk situ je pun. masa duk tunggu kami napa la kau x g amek duit siap2..dah la nk masuk g umah knurik tu punya la jauh! felda sungai tiang sana nun! dr tol tu klau xsilap mau 30km++ lebih..kiri kanan jln tu hutan jek..adeiii scary

sampai umah knurik, tuan umah pun pakat tidur dah..letih la kan. ada la 2 3 org lagi duk hidang mkn kat kami. lepak kejap, borak2 kejap..aku ngan wife amir tu sembang2 la ngan org kat umah tu..beramah mesra la walau xkenal..hehe..yg lelaki2 kat luar nun..haa, jgn cakap la..dah leh sembang, lupa kata dah tgh mlm..klau isteri2 xbangun, selagi tulah diorg duk syok borak..klau biar, lagi lama plak duk sembang, padahal keja 1 opis je pun. aku pun dah pening kepala dah, ngantuk wei.. kami gerak g sungai petani, amir tu nk ke kulim katanya.

nak ke sp, zul kata ada jln short cut. klau nk ke pekan pendang, then naik heway balik katanya jauh. ikut short cut kuar kat heway gurun nnt..hubby mau ikut short cut la cadangnya dah kata dekat...skali, bapak jauh! ikut jln hutan getah mana ntah..kiri kanan pokok getah ngan kelapa sawit jek. lampu jln pun xdak. nak selisih ngan kreta pun jarang2 skali..jln plak punya la teruk,lubang2, nak bawak laju pun xleh.aduii..aku nk bercakap pun takut sebab gelap gelita..takut hantu!! ahha.20 mnt camtu, tetiba nmpk lampu isyarat..haaaaaaaa...syok2, sebab ada traffic light tu maknanya kawasan tu ramai org la kan..mmg btul la kuar blk kat gurun sana, tapi jauhhhhhhhh...dah jauh, scary plak tu jln dia..klau la kreta buat hal time tu, jgn harap la aku nk kuar!
pendek kata..kalu pasni ajak aku g knurik mlm2 kat tempat tu, tobat aku nk g!

sampai sungai petani, carik hotel. dah buat booking dah. lagi 5 menet pkul 12, kami sampai hotel..huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...