Search This Blog

Loading...

Tuesday, August 09, 2011

Kakitangan awam dapat bonus raya

semlm nengok berita kat tv ?
xtgk? ala...klau xtengok pun sure hari ni dah tau kan...
aku takat2 posa ni, xpenah tgk berita dah..buka posa jek dr maghrib sampai nak ke isyak dah..wahahaha....jgn di amalkan selalu yek..pkul 8.20 camtu br nak smayang maghrib... terawih xdpt la ini thn.. makanya, pas smayang tu ngaji la sket2, sementara nak tunggu waktu isyak.. masuk jek isyak, smayang, pastu tidoq trus..heheh

semlm berbuka umah ayah.. ada tv kat ruang mkn, dapat la tgk berita.. sekali, eh, berita 1st tu pasal ' Kakitangan awam dapat bonus raya '.



yahoo2 lah kami disitu...yg yahoo2 tu memula aku ngan ayah la. yelah, apak mertua aku tu dlu cikgu besau, makanya, dia pun dapat la jugak... tetiba, eh, ada jugak org nak yahoo2 sama.... siapa lagi klau bukan laki aku... tetiba dia pun feeling org gomen... sebab bini dpt, laki pun dapat dia kata... eh eh....xdak maknanya... hahahahahah

tgk komen2 kat FB, mcm2 la kan..ada yg bersyukur sebab at least ada jugak kan dr xdak langsung... xkurang gak, ada yg mengkritik.. biasa, ayat setandet... haishhhh... korang pun keja ngan gomen.. bg anak bini mkn duit tu smua dtg dr mana.. dah orang kasik bonus gini, syukur la sket.. sapa jek tetiba nak kasik ko duit sekepuk kan ? tu pun ada hati nak kutuk2 gomen lagi.. dah bertahun duk keja gomen, duk mkn subsidi bagai kan... org kasik sikit kata gomen kedekut, org kasik banyak kata gomen nak bodek rakyat sebab nak pilihanraya... aduyaiii.. tipikal kan..
eh2, tetiba aku mcm wakil rakyat ni kenapa...hakhakhak.. kontrol emosi kak yah.. tu br dpt setengah bulan gaji, mengkalu dapat sebulan gaji, mau 2, 3 entry apa aku buat...huhu

apapun, syukur alhamdulillah.. mmg nak pakai duit kan klau raya.. xkira la dah ada family ke tak, mcm2 nak beli.. eh, makyong pun nak beli baju raya jugak..walaupun kejap jek bleh pakai, ahhh, ada mak kesah... kata dapat bonus kannnnnnnnnnnnnnnnnn...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...