Search This Blog

Loading...

Thursday, December 22, 2011

New office at new year 2012


dah start packing barang utk pindah opis! weeeeeeeeeeee.. ni bilik opis aku. smua brg dlm lemari dah masuk dlm kotak. barang peribadi blm settel lagi.. brg bule thn bnyk sebab da spare part komputer. pastu komputer2 rosak smua duk bwh unit aku jugak.. dah jadik bangkai dah tu smua..
xsabar nak pindah sebab dah dapat bangunan opis sendri. after 10 years, akhirnya, our new building is ready to use! yay!!
opis skang ni sewa. ambik 2 floor. mcm2 nak buat, tapi limited space. kena plak sewa. bukan smua benda bule buat. bila new building dah start naik n diberi tau bila boleh move on, so bnyk pengubahsuaian stop. tumpu kepada building baru. bajet oi bajet... xsabar sgt. nnt br btul rasa keja kat kampus, kat universiti bila duk lam kawasan kampus tetap. new building saaaaaangat la besar..ada 3 floor. unit aku kat ground floor. seb baik. mengkalau dak, jenuh nak kerabat tangga hehe..
insyallah, by new year dah bule start operation kat sana.. xsabar sgt! design sgt marveles... bos aku dia punya taste uiii.. xtahan. cun sgt! moden style. tgg dah siap aku up gambar kat sini.
kat kampus tetap xbnyk building yg dah naik. dia by phase. nak tgg smua phase siap, xtau la bila tahun. kami ni 2nd phase. smua staf sronok nak g opis baru.. teruja uolls.. tapiii... jauhhhhhhhhhhh... but sokay. apalah jauh sgt klau nak dibandingkan ngan tempat lain. dr kangar dlm 24 km. skang ni, dr umah aku ke opis xsempat habis gear kreta pun. br nak masuk gear 5, eh dan nampak opis terchenta. lbh kuang 3 km gitu kut. dlu ms duk umah abah ( sblm kawen ), dr sana dlm 18 km. pasni dah pindah opis baru, 24 km! hoiii.. rasa cam jauh gilak. bule tdoq sambil bwk keta kut nnt.. pasni xleh dah nak bgn lewat.. hehe.. tapi apalah sgt klau nak dibandingkan ngan org yg duk key ell nun. dr umah ke opis sekangkang monyet jek. dah naik lrt, turun lrt, naik lagik komuter, turun komuter, eh xsampai lagik? basah ketiak dah baru sampai opis ye dok? tu xkira  jln jam lagik.. jadi sila bersyukur dpt keja di perlis ni yek..
nak g opis baru nnt da heway.. so, leh merempit. pasni pakat2 kumpul saman ekoq. katanya dah ada speed trap dah kat jln tu. dlu xdak pung.. mementangla kampus kitaorg dah nak siap, bleh plak diorg pasang camera ek.. nyampah tauuuuuuu... ai dah la bwk lajuuuuuuuuu..
minggu ni keja pemunggahan brg kat opis sini. wrap, packing, bwk g sana. next week kemas kat sana pulak.  kami hire 1 company utk buat keja2 tu. buku2 tu smua berat n mahal oi. siap da insurans lagik. tapi staf kena pantau la keja2 tu. letih toksah ckp la kut nnt..tapi , smua org teruja sbb nak duk opis baru.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...