Search This Blog

Loading...

Monday, February 13, 2012

Amni duk ngan babysitter baruuu

start bln 2 ni, aku dah hantar amni duk ngan pengasuh. masa aku start keja dlu, adik aku tolong jaga kejap. aku pun xbajet  dia nak jaga amni lama. yelah, dia pun muda g. nak g keja kat luar jugak. duk umah jaga amni jek, boring la kan..so, aku pun duk usha2 mana nak hantar amni.. klau tgg dia besar sket, kang dah kenal org, dia xmau pulak.

susah kan nak cari org nak ngasuh baby ni. nak hantar nursery? ohhh,, never la kut. tgg dia dah besar sket, sokay la. ni duk merah lagi, xgamak kut. tapi klau dah xdak pilihan, nak buat camna kan? tapi ngeri wei duk tgk lam newspaper, dlm berita tu smua. kes2 kematian bby kat nursery, mintak simpang la kut jadi kat anak aku! nak carik babysitter pun satu hal jugak. klau hantar org kita xkenal, ermm, cam waswas jugak kan.. aku ni plak cam ermm, susah la nak describe. anak kita kan. org xkenal plak.. ntah apa la dia buat kat anak aku nnt.

seb baik, makcik yg duk ngasuh anak opismate aku tu mau ngasuh anak aku.. fuhh.. lega. aku penah la g umah makcik tu sebab tlg amikkan anak kwn aku tu. bagus la makcik ni. walaupun org kampung jek, pada aku tu xdak hal. dia pun bukan org senang, husband dia lumpuh, so dia mmg duk umah jelah. duk mengasuh tu bule la tampung belanja sket kan.. lagipun kawan aku tu, dah 2 anak dia makcik tu jaga. skang pun still dedua hantar situ. tapi dah besar dah, yg sulung darjah 1, yg no 2 tu dah setahun setengah. so dia bule handle la bby aku yg baru 5 bulan tu. lagipun anak cucu dia pun stay skali dgn dia.

nak hantar kat mak aku pun bule sebenarnya, cuma teruk sket la. pepagi dah kena kluar hantar amni, then pecut g opis aku plak. klau sejalan jek xpa.. ni cam melencong sket la. lagipun mak aku kata kesian kat amni la duk ulang2 alik jauh camtu.. ikutkan abah aku, mmg dia suh aku hantar amni blk sana..  kena berkorban la demi anak katanya.. muehehe.. xlarat nak berulang la abah wehhh.. nak hantar kat mak mentua aku  yg sebelah umah ni.. erm.. sian kat dia kut. yelah dia pun bukan sihat sgt. nak tinggal kejap2 tu bule la.

1st day amni duk dgn dia, makcik tu kata ok jek. baik jek budak ni.xdak nak nangis2 apa. nangis lapar jek.. bagus! lagipun amni kecik lagi kan. kasik kenyang perut, tdor cukup, xdak nak ngamok2 apa la. 2nd day n hari berikutnya, amni bgn awal.. sronok gamaknya nak naik kreta pagi2.. hehe. tapi meloncat sket la nak siap tu sbb dia bgn awal. seb baik dia xnangis. bapaknya la yg kena take part time pagi2 tu sebab maknya nak menyolek.. hehe

yg syok la ni, ammar, anak opismate aku tu. klakar sungguh bl dengar makcik tu duk bercerita. skang ni dah xleh panggil dia adik, kena panggil abang sbb dia skang ada adik. bibi ani.. heheh.. siap tlg tunggu buai. sket2 bibi ani, sket2 bibi ani.. ammar ni bule tahan nakal, tapi amni dia xkaco.. seb baikk..

harap2 pasni, amni ok jek duk situ..








moh tengok budak yg suka naik kreta...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...