Search This Blog

Loading...

Thursday, March 08, 2012

SBPA Terbaru : Pengumuman Datuk Najib di PICC (LIVE). SBPA BATAL!!

perghhh..
panas2..
semlm nengok berita kata pm akan umum hari ni. now, dah umum.. ce korang klik sini, Berita semasa. aku rasa page ni kut paling awal. xtau la kut ada yg lain. aku search kat pakcik gugel, ni yg kluar dlu..
ce tengok kat komen. perghhhhhhhhhh... jenuh nak membaca. mcm2 komen. poning palo den nak membaco.. komen yg membina tu ok lah, yg mencaci tu, ermm, xbaik kut.. korang duk malaysia kannnn? warganegara? bersyukur la korang xduk kat zimbabwe sana tuh!

tapi bila pikir2.. dah korang susah payah buat sbpa, taklimat sana taklimat sini, now batal plak. modal pun dah kluar.. ermm, mcm xlogik pun ada. nampak mcm politik plak. pru kan dah dekat... muehehe..

pape pun, ada pro n kon smua ni. rasanya ssm yg pm umum tadi lagi bagus dr sbpa yg bnyk benda xjelas. paling org xpuas hati adalah kenaikan gaji. jusa2 nun naik gaji beribu, staf sokongan naik seciput. yg nai 20 hengget pun ada. konon nak setara kan..
pengumuman pm tadi pasal Pelarasan gaji mengikut SSM melibatkan gred 1-54 adalah sebanyak 13 % pada aku dah cukup bagus. Pecahan bagi pelarasan gaji pula : gred 1-54 iaitu melibatkan pelaksana & P&P (kenaikan 13%), gred khas Utama A/B/C (Kenaikan 9%), Turus 2 dan 3 (Kenaikan 8%), Turus 1 & juga Ketua Setiausaha Negara KSN (Kenaikan 7%).. dah cukup baik dah mcm ni. percent nmpk sket, tapi mengkalau gaji mengkema dah 7,8 ribu sebulan, naik 8% tu banyak oiii.. mcm yg gred 17, naik 13%, bnyk mana la sgt kan.. cola pun naik 50 hengget.. alhamdulillah.. cuma, elaun umah jek xnaik lagi.. umah dah mahal skang tok najib oi..

cuma skang ni duk tunggu bila perlaksanaan pulak. backdate or not.. 
bersyukurlah, ada rezki lebih utk anak2.. bersyukurlah dpt hidup senang walau tidak mewah di bumi malaysia nih. idak le duduk bawah jambatan, makan nasi ngan garam, bule pakai baju baru, ada kereta motor..

saya sayang malaysia! -tetiba patriotik plak kak yah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...