Search This Blog

Wednesday, April 25, 2012

toys pulak


kyusuk ngadap ipad mummy.. nak ke nak oii? tunggu mama da duit lebih, mama angkat 1 kasik amni ye.
perghhh.. xagak2 nak kasi anak mainan. mainan ke?

zaman skang, budak2 umo 2 tahun kehulu kehilir bawak ipad, bawak tabs. makcik yg dah kertu ni xmampu nak beli ipad nak oii.. korang main campak2 je kan..

zaman aku dlu.. hmm, usung bijik guli jelah. xpun bijik batu. main batu somban jooo.. xpun main aci ligan jek. budak2 skang ni mana reti main outdoor tu smua. lasak2, guling dlm bendang, xdak nyelah. budak2 skang klau tanya pasal mainan, ha, main game kat komputer, main ps2,ps3, segala jenis ps tu, main game kat ipad, main game main game main game. adoii.. sebab tulah korang lembik sesajo. otak mmg kencang bab komputer, tapi body lembik.. naik beskal pun xreti. tapi bukan la salah budak2 tu kan.. mak bapak sebok keja ye dok, xdak masa nak bwk anak2 g main kat luar.. anak aku pun nnt dah gitu jugak la...

amni pun skang ni xdak toys dah. ada xada pun teether tu jek duk jadi mangsa ggt. 2 ketol. sblm ni mmg ada mainan dia, tapi smua dah kena simpan. bapaknya xkasik dah. letak ujung kepala pun xbule. kepala angry bird tu pun dah simpan. last week g check kat pakar. kan hidung dia duk bunyi2. mcm ada hingus, pastu asiknyer bersin. dah bnyk kali bersin, tetiba hingus. mudah sgt. klau cuci hidung dia, tudia taik idung mcm org tua. g check, doc kata dia ni hidung sensitif. so, mainan yg gebus2, yg bulu2 tu smua, simpan.


tensi aku klau upload gambar. tetiba jadi gini plak. masa edit taruk wm, okeh jek. lantak la ko disitu.
nak tunjuk bear yg amni slalu main. budak ni smua benda nak masuk mulut. do, kat muka jelah bear tu hinggap. now, smua dah masuk kotak. mainan bulu2 tu smua. karpet pun aku dah gulung. sian sbb hidung dia duk bunyik2.


tu ha, duk kerkah teether tu jelah. kepala singa tu pun dah xdak dah. kadang2 aku kasik remote astro buat dia kerkah.. hahahah.. klau tak, jari aku plak jadi mangsa kerkahan budak tu.
pasni mama beli mainan yek kat amni. aaa? nak ipad jugak? xpayahhhhhhhhhhhhhhh..
aaaa, mintak kat papa, nnt kita share.. muahahah






** last week dah beli toys utk amni. bli online, tapi xsampai2 lagi.. biar betul.. lama dah ni.. haishhh..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...