Search This Blog

Monday, May 28, 2012

Peluang kedua


 **pics from Googgle


korang tgk tak cerekarama tv3 sabtu lepas? tajuk dia peluang kedua..
layan oh citer tu.. lakonan azhan ngan yasmin hani. sangat kelakar!!
si isteri, of cos la yasmin hani. sang suami, azhan.. makin laku dah dia.. suami keja besar. isteri housewife. benti keja sebab nak jaga anak. anak 2 org, on the way lagi sorang.
suami sebok semedang. hari2 balik keja mlm. isteri penat buat keja umah. laki balik, berleter, gaduh. hari2 gaduh. anak2 pun tensi. ntah magik apa ntah, diorg bertukar badan. badan masing2 tapi laki jadi isteri, isteri plak jadi laki. mmg klakar. yasmin hani tu ngan perut boyot selamba jek duduk mengangkang, siap isap rokok. laki plak jadi lembik semacam.. p opis masuk smayang kat surau pompuan pakai telekung siap.. bahahahah..

bagus btul suhan movies ni buat crita mcm ni. pasni mana2 laki bini yg asik duk komplen pasal suami blk keja lambat, pastu isteri selekeh duk umah, haaaaaaaaaaaaaaa.. kena bertukar badan mcm crita nih.. rasa sendri apa yg isteri buat kat umah n laki yg keja bnyk sgt kat opis tu. erm, keja bnyk, klau pandai manage, ok la kut. and klau dapat bos yg faham. mmg la ko keja tender ribu2, tapi staff ko tu ada jugak rumahtangga, anak bini yg nak kena tgk. lebih sgt pada kerjaya, karang rumahtangga hancusss..

masa tgk crita ni, kami laki bini kat umah mak tam aku. ramai plak tu, maknjang aku sefamily pun ada. haaa, pakat duk buat conclusion la. laki aku duk meng'iya'kan kut blakang la.. aku pun xkan nak duk diam kan? hehe...

suami bz keja. xdak masa utk anak2 n isteri. blk umah mlm, mkn, tdor. esok bgn g keja. tanggungjawab urus rumahtangga, dah jatuh kat isteri smua. isteri plak, asik buat keja umah.. never ending works! xdak masa utk layan suami dah.. bl letih, mula mulut pun nak bising. yelah, ingat buat keja umah tu xletih?? lagi letih kut dr duk seharian kat opis. btul kan mak2 sekalian??
kena plak suami langsung xmembantu. mmg la keja utk family, tapi klau ko kasik sebulan 3,4 ribu pun, klau langsung xdak masa utk family, xguna jugak kan??
tapi klau kasik 3, 4 ribu sebulan tu, maybe isteri diam sket kut.. aku letew.... bahahahahah...

lagi haru klau laki bini dedua keja. skang ni mmg bnyk gitulah kan? isteri balik umah xleh rehat pun. kena sambung buat keja umah pulak. laki xtau pkul brapa sampai umah. sebok keja kononnya... hadoihhh.. laki aku kadang2 gitu jugak.. maklumlah, duta besau.. tapi sket2 tu adalah jugak dia bantu. yg mudah2 jelah like masuk baju dlm mesin, sidai baju (tapi klau dia sidai baju mmg sakit hati tgk), basuh pinggan, buat susu anak.. klau nak suruh sapu sampah tu mmg xla kut.. kawan laki aku, dia tlg bini dia buat keja umah, cuma 1 jek pantang. jgn suruh dia sidai or angkat kain kat jemuran.. takut nnt org kata dia takut bini.. puiiiii.. zaman skang ni xdak gitu dah wei. nak xnak, ko kena buat. dah dedua keja, xkan smua nak harap bini buat. bini bukan org gaji okeh!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...