Search This Blog

Loading...

Wednesday, June 20, 2012

perlukah letak password pada handphone?

**pics from google


nak tanya pendapatan korang.. perlu ke tak letak password pada hp?
klau perlu kenapa?
klau xperlu kenapa?

ada pro and kontra nya kan?


perlu klau kita xnak kasik org ceroboh  hak kita. yelah. aku rasa smua org xsuka kut klau tetiba je kwn2 main sauk je henpon kita and tot tet tot tet tekan. klau nak pinjam buat call tu, xpalah jugak. ni duk tekan2 sana tekan sini.. buatnya terjumpa video bogel.. haaaaaaaaa.. parah! bahahaha..

paling org sensitif rasanya kat option mesej kut. yelah, ada mesej2 romantik jiwang karat ngan bopren/gepren ke? padahal ngan kawan2 kemain rock kapak, skali ngan aweks, jiwang habis..
pastu ada plak sms gosip.. lagi jahanam la. baekkk punya ko duk kutuk minah depan tu, skali dia yg sauk henpon ko kan? kan dah jadik perang uhud..

lagi 1 klau anak suka main henpon la. klau da password, xdak la dia suka suki tekan kan. slalunya tercall org la. yg ni aku slalu kena. klau da miskol dr kawan aku yg sorang tu, tau dah, anak dia main henpon. dlu beriya la aku kol balik ingatkan apahal.. sampai habis kredit anak dia tekan.. xgitu wari? hahaha

paling penting, adalah security kan? xnak org suka2 godek2 henpon kita..

okes... tukar jawapan..

klau xperlu pulak..

aku nampak 1 situasi kat sini. klau ko eksiden. xpun ko pengsan kat opis or kat mana2 and ko sorang2 je xdak teman. 1st thing org akan buat ialah cari pengenalan diri ko. then cari henpon. kan?
bl dah dapat henpon, org akan tgk contact number and call family or mana2 contact number dlm hp ko tu. ce bayangkan klau henpon ada password? time tu ko eksiden kat tgh2 highway. drive sorang2. hmmm.. susah la kan.. berita tu bule disampaikan, tapi lambat. klau henpon ko xdak password, org akan buka, cari contact number. masuk jek, huruf A akan muncul dlu. klau ko letak, ayah, or abah, or abang, aku rasa disaat kecemasan, tulah contact yg 1st org akan call rite?
so, disini penting ko letak nama dlm contact number ko tu yg berjenis sket ye selain dr xdak password.
klau tgk dlm drama tv tu, bl da eksiden, then polis call rumah, bagitau gini2, haaaa, begitulah lebih kurang. pastu org yg jawab kol, trus ya allahhhhhhhhhhh, pengsan, lepas ganggang tepon, and tut tut tutttttttttttt.. drama la sangat, dr dlu, kini & selamanya, gitulah gayanya. nyampahs.. so, on the dot dpt berita. klau x, kena ambik ic, then cari details, pastu cari rumah, bla bla bla.. take times..  

tgk kepada situasi ni, aku xletak password kat henpon aku. lgpun xdak yg rahsia sgt kat hp aku. zaman bercinta dlu, yelah, takuit org baca sms aku ngan bopren. now, lantak la.. sms gosip, pas habis, deleteeeeeeeeeeee.. gambar2 bogel smua pas ambik, tengok, delete.. kakakkaka... tu pendapat aku la kan. lain org lain pikiran dia. so, up to u. aku nak memudahkan org cari mak bapak aku or laki aku. xla nnt, mayat aku lama sgt duk kat bilik mayat sebab xdak waris tuntut... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..




**pics from google 
tidak lah perlu sampai begini yeeee.. nak buka kunci dah 1 hal. dah sampai sepital, kunci xjumpa2 lagi... kehkehkeh



klau xletak password, dah cantik dah. tapi ko g bantai letak nama bukan2 plak kat contact list tu.. like no tepon mak ko. ko g letak my super mummy. klau ko laki, dah org ingat mak ikan ko plak. sama mcm no henpon apak ko lah. letak plak my daddy cool.. org ingat sugar daddy plak dahhh.. kekekek.... letak  jelah ayah, abah, mak, mama.. senang kerja. no hp laki/bini plak, letak super hot babylicious.. puiiiiiiiii...mampus la polis nak carik kan.. aku dlu muda2, buat gak la gitu. skang dah kertu, tidak lagi. dlu nombor tepon bopren, buat la gitu. letak ikon2 giteww.. ---<@... bkn apa, kang bopren call, mak tgk henpon, naik mana laki, mampus kena pelangkung. or ada org tgk mesej kan. skali naik nama, my love 4ever.. bluuwekkk... skang ni, nombor tepon laki, ha, tulis terus, laki aku! ambik ko.. dlu beriya, my tunang, my papa bagai.. now dah up sket, letak nama papa amni. sebab laki aku romantik. letak kat henpon dia, nombor hp aku mama my love.. meowwwwwwwwwwww.. xmo derhaka, tukar la.. bahahahaha..
no tepon rumah, letak nama home sweet home.. org paham kan? no tepon umah mak aku, letak my paradise.. ok lah kan. no sedara mara yg lain pun, letak secara jelas. pak mentua, umah mentua, maksu, paksu, maklang, paklang, makteh, paklong.. bla bla bla...

korang2?
acaner tu johannnnnnn?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...