Search This Blog

Loading...

Wednesday, July 18, 2012

hari utk diri sendiri

pelepasan utk sukum hari tu 2 mgg. tapi game aku 4 hari jek. tu pun jumaat,sabtu,ahad, isnin. rugi2.. hahaha.. walaupun pelepasan dr masuk opis, tapi bl game dah habis, aku masuk opis. terlebih rajin.. lgpun xduk perkampungan sukan pun. ulang alik sendri g uum. xdak la jauh mana pun. elaun pun org bg kan, sokay jek. lg senang g sendri, senang nak bergerak. last game hr senin, hari selasa aku xmasuk opis lg. sehari tu jek. pastu rabu, khamis, jumaat masuk opis. setel keja sket2 sbb next week tu aku g kursus plak. tp g keja pun xlama. pegi lewat, blk awal.. hehe

hari selasa tu, aku nak spend utk diri sendiri. nak buat hal utk diri.. lama dah kut xdak masa utk diri sendiri. auwwww.. manja plak kan.. hehe..

pagi2 mcm biasa, hantar amni g bs dlu. bgtau bs aku masuk opis dah, cuma pakai baju biasa sbb masih lg pelepasan.. bkn nak tipu, mls nak ckp bnyk..

plan pertama nak cabut gg. tp ramai plak yg sakit gg kut, xleh buat appointment pg. sementara nak menunggu tu, kita buat hal lain dlu.


memula, pkul 10 pg, pegi sini dlu. rasanya takat dah bernikah ni, aku dah xpenah urut kaki. dulu slalu gak. rasa lenguh2 sket, pegi urut. syiokkkk wooo urut kaki ni. mmg sakit, tapi pastu rasa legaaaaaaa.

nak pegi kat apek yg aku slalu pegi tu, tapi dah xda. pindah katanya. so, kat pusat ni, 1st time. hr tu ak 1st customer dia. elok dia buka, aku trus masuk.


mahap la... kaler pepel tu kaki aku. aurat  tu auratttttt... heheh.. yg urut kaki aku, amoi ni. kalu kat apek yg aku biasa urut tu, dia rendam kaki aku dgn air suam dlm 5mnt. tp kat pusat ni, diorg bungkus kaki dgn hot towel. best!
dia urut pakai losyen nivea dlm tin biru tu je. sakit jugak la sbb dah lama xbuat. tp sakit yg masih bule ditahan. klau dn apek yg dlu tu, mmg terangkat bontot la bl dia picit jari jemari ko tu. tanpa segan silu la aku menjerit. ingat dia nak kesian. jgn harap! lagi dia picit hujung jari tu. sakit oi. mcm tersepit pintu tu. tp pastu mmg rasa ringan jeee..
urut kat sini.. ermmm, boley laaa... 40mnt 20 hengget. 1 jam, 30 hengget...


pas urut aku g merambu kejap. g the store. pas tu lunch dgn haida. diapun xmasuk opis. tdor sampai tghr.. cehhh.. pas mkn, lepak2, dia plak nak g the store.

aku?

hehehe.. next project..



kaunter spa Citra Abadi...

aku g buat facial muka pulak. ni pun dah laaaama gila xbuat. last buat sebelum nikah. nak nikah, kena cun2  la kan..
aku buat facial biasa jek sbb ada masa 1 jam seblm appointment dgn doc gg. lagipun saja nak org urut2 belai2 muka.. relaxkan diri..
facial kat sini, ok la.. pasni nak p buat facial jerawat plak. yg tu lama sket. bagusnya diorg sedia span muka asing utk ko. xshare dgn org lain. tp kena caj asing la yeee...


pkul 3, gegas g klinik gg plak. aku suka klinik ni. doc dia baek! walaupun klinik lama, tapi bersih, kemas je.. pastu, dia cabut xsakit pongg


nampak sgt dah lama.. kaunter pun sedih. tapi servis tiptop. so, no hal la kan.. ni 2nd time aku cabut gg kat sini.
aku bkn sakit gg pun, tapi dah rimas. gg aku tu dlu aku buat rawatan akar@root canal. memula pas matikan akar, doc letak benda putih tu. pas sebln dia suh dtg balik utk letak yg btul2 utk root canal. apa ke nama aku lupa dah. tapi aku lupa+malas nak pegi. so, bertahun gak la aku duk pakai yg tu. bl teringat nak pegi, org plak ramai. last skali doc tu meninggal ko! sakit jantung kut. so, terbengkalai la kisah gg aku tu.

bl aku 1st peknen, gg tu mcm ngilu2 sket. kata dah buat root canal, tp napa ada sakit lg. maybe sbb xhabis. peknen kali ke 2, sama jugak. pastu aku bangsa gg xtahan, lama2 gg aku menghakis. so, dia mcm tajam sket kat hujung and xselesa.

then, decide, cabut jelah.. so dah free tu, kesanalah kita.. klinik panel opis aku. seb baik xpayah bayar, klau x, gigil jugak kut..


takut tu mmg takut. tp cabut gg kat sini xsakit!! serius!
mana nak sakit, 2 jarum ubat kebas. pastu dia jahit gusi ko supaya cepat sembuh. ubat pun bnyk. amat puas hati. gg aku tu doc tunjuk, dah hitam dah hujung dia. dah mati. cabut jelah.. akar dia bule tahan panjang. teruk jugak dia duk godek nak cabut tu. tapi, xsakit langsung!!! no pain no pain doc tu duk tanya aku... hahahha

dah cabut, nak tau brapa kena? rm110 okeh!!! fuhhhh.. seb baik company bayar... ko ada? hahahaha

itulah dia kisah hari utk diri sendiri.. syiokkkkk skali skala manjakan diri sendiri...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...