Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 01, 2012

ramadhan yg setahun sekali

thn ni puasa aku of cos berlainan dr tahun2 sebelumnya.
tahun - tahun lepas jugak lain.. tahun lepas agak mencabar sebab sambut berdua bersama sang suami dan ada bby dlm perut.
aku cuma puasa 12 hari.. balance tu, sudah semestinya xpuasa.. bahahah.. xmampu noks. balik umah merangkak kut. tu xkira bab muntah lg.. melepet la hari2.

tahun lepas nun, ramadhan paling berbeza. sebab 1st time puasa as a wife. syok masak utk berbuka utk laki and bgn sahur bersama. letih sket tu apa lah sgt kan..

thn ni puasa yg agak kelam kelibut. masak, berbuka, sahur, dannnnnnnn amni.. heheh.. wonderful moment to remember.. tp budak kecik tu ok saja. xdak nak ngamuk xtentu hal. asal perut kenyang and ada benda nak main, sokay.

bl dah ada anak kecik ni, xdapat la nak terawih kat masjid. thn lepas pun sama. nak smayang 5 waktu pun terhegeh2 dgn perut tu, inikan pula nak terawih. ada jugak buat sendiri d rumah, tapi mengah oi. try smayang sambil duduk. dah aku konpius mana nak rukuk, sujud, duduk antara 2 sujud.. sebab smua duduk.. hahahah.. thn ni pun  blm sempat terawih. nak buat sendiri d rumah cadangnya. tapi klau pkul 9 xkluar dapur lagi, cena? pas masak, kemas dapur. pastu masak lagi utk bekal mkn amni esoknya. pastu kemas dapur lagi. pastu basuh  baju n sidai baju. pastu gosok baju. pkul 10 mlm baru leh mandi n rest. time tu, letak jek kepala, kroh kroh trus. kang bgn sahur plak.. quran pun blm sepatah aku baca.. adoihhhh...

** pic from google.




rasa rugi sgt... sbb terlepas berkat ramadhan yg cuma setahun sekali..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...