Search This Blog

Loading...

Tuesday, September 25, 2012

checkup Amni 1y

check up utk amni 1y patutnya on her bday.. tapi itulah... xsempat nak g, pas 2 mgg baru pegi. sehar sebelum knuri kat umah..

hari khamis tu laki aku cuti jugak. makanya, pegilah kami ke klinik kesihatan tu anak beranak. ada gak check up amni yg aku jek yg pegi. laki aku xleh cuti. redah jelah. klau nak terkencing terberak time kat klinik tu, angkut lah amni skali masuk toilet.. hahahha.. seba baik xpenah lagi!
kadang2 mcm frust jugak sebab laki xleh g skali.. but, sokay jelah.. malas nak beratkan kepala otk ngan benda2 remeh tu. dah nama pun mak kan. blajar lah berdikari. laki aku pun bukan sesaja xnak g. klau dia boleh, dia ikut jugak..

bajet nak g pepagi, tapi biasalah.. pkul 10 kut baru sampai klinik. seb baik org xramai. tunggu pun xlama sgt. tapi sempatlah amni merepek meraban kat situ. tgk budak2 ramai, syiok dia tegur smua org.. sabar jelah.. suara dah la kuat.. nurse tegur dia, dijeritnya nurse tu balik.. xpa2, jerit la puas2.. japg kena injet, haaaaaaaa... baru kluar suara dlm perut tu


ni baru separuh.. budak ni klau kita pegang, bukanya reti duk diam. dah roper beluncas dah aku tgk. ni kira ok sket sebab dia ralit tgk budak2 duk main. klau tak.. hui, ko memang kena punya daya ketahanan mental dan fizikal yg kuat nak kepung dia.. heheh..
stroller? xlayan beb.. masa kecik2 okes. skang ni xdak maunya. aku plan nak beli jugak. dlu pinjam kw aku punya jek. tgk ke peel dia yg xmo duk diam dlm tu, mmg xdak maknanya klau beli pun. tgk la pasni, klau tersedak, beli jugak kut... xlarat dukung klau g jln.. dia akan duk diam dlm stroller klau ko toooolak je xbenti.. ater,cemana nak shopping??


 ralit tengok anak teruna org sampai berkerut kening.. tu yg duk diam.. main mata ehh?



puas gedik, puas meraung kena cocok, isi minyak kejap. meraung bukan sebab kena cocok. sebab marah kena peluk kejap2 xleh nak bergerak. kena cocok, meraung mcm tekejut jek, pastu diam. bapak dia kat luar bilik tu kata xdengar pun amni nangis.. well... anak u kan hebak? mana layan nangis2 nih..
kali ni cocok kat tangan. ingatkan cocok  kat paha lagi.. klau x,susah sket la sbb pakai sluar jeans yg labuh. sblm ni klau nak injet, aku taruk sluar pendek jek, senang sket keja.

blk umah, aku ingat mcm nak g klinik balik. takut nurse tu salah injet.. slalu budak klau lepas cocok ni moody la sket kan.. jgn kata budak, mak budak pun takut bab2 injek ni.. tapi ini budak, makin cergas plak ptg tu.. nurse cocok multivitamin ka apa nihhhh?


alhamdulillah, amni xpenah demam sepanjang injet dr kecik sampai yg ni.. amni anak yg kuat kan?

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...