Search This Blog

Thursday, December 27, 2012

her 1st step

actually her 1st step, masa pas demam last 2 weeks. yaaa, nak jalan sampai demam bak kata tok amni. huhu.. amni bule berjalan di umur setahun 4 bulan. lama tunggu hoih..
tapi xcekap sungguh lagi. masih jatuh lagi. but now, better than last week.

sebelum ni, awal bln 12, dia dah start step dah. tapi takat 3-4 langkah jek. pastu duduk then merangkak. klau pimpin tgn, ha ok lah. klau lepas, nak biar jln sendri, mmg tak la. lepas discaj wad hari jumaat, sabtu aku g tdor umah abah. mlm tu pas main2, dia tdor dpn tv. kami smua duk layan tv, tetiba amni bule bgn berdiri. terkejut kut. tgh tdor 1 hal, bgn tiba2 lagi 1 hal. sebelum ni dia xreti bgn sendri lagi, tiba2 mlm tu bgn. berguling pakat gelakkan dia. pas bgn, step ke aku 2-3 langkah, duduk and tidor balik. lawak gilak!!

esoknya, trus gedik nak jalan. bgn sendri, and steps. klau kita xtgk, dia panggil and bgtau dia nak jalan. siap cakap " ma, tih tih". sweet giler! sebab bila suh dia jalan, kami akan cakap taktih amni taktih. org tua2 kan cakap taktih.. heheh... kejap2, bgn, jalan. bule la dlm semeter camtu sekali jalan. jauh sket, dia give up and duduk. sokay my dear!! u make me proud bebeh!! syok weh, lama dah tunggu dia jalan. klau jumpa org, smua mcm hairan dah setahun lebih xleh jalan lagi. now, dah cekap sket. 

dah bule kaki ni 1 hal jugak. dlu sebok sbb amni xjalan. n0w dah bule jalan, lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sebok mak kau ni nak oi..


omey sangat tgk dia jalan. terkedek2.. dah la xtinggi mana, bontot besar pakai pampers, jalan plak carefull sgt. aku belikan dia kasut yg lip lap lip lap tu, mcm sport shoes tu confident sket dia nak jln. trus xnak dukung, nak jalan je. pastu mengkagum tgk lampu kat kasut.
ni g pacific alor star, nak carik barang. dah 1 hal nak ikut dia jalan pulak. xnak org pegang, nak jalan sendri. eksyen kemain. aku nak beli kasut, duk pilih. tgk dia dah susun kasut tu kat lantai. habis ditarik kasut atas rak. pas rak ni g rak lain pulak. hadoiyaiiii..

hepppp.. buat pe tuh?
punggah tgk apa mama beli. beli kasut apa ntah sampai 2 pasang. meroyan dah kut mama nih!! klau beli kat amni xper jugak..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...