Search This Blog

Loading...

Monday, January 14, 2013

Mandi kolam

dulu takut air, now, pantang nampak air, mengepak2 budak kecik tuh.
since plan bulan doblas tahun lepas nak ke penang, nak bawak amni mandi kolam dah xjadi, apaknya belikan kolam kecik utk amni. nak buat pool kat umah, mama and papa xmampu la nak oi.. beli kolam plastik sudeyyy.. aku la duk nyanyi kat apaknya. ater, aku dah siap beli baju mandi kat amni masa aku g seminar kat penang awal bln 12 tu. bila nak guna ntahhh...


beli dah lama, tapi baru guna last week. sebab? apaknya pam sendri guna mulut!! hahahahahahah.. sampai habis napas dah dia kata. amboiii, habis napas tu kiok truih la bang oi. sebab xdak pam kecik yg pam belon tu, kena keja keras sket la. guna pam beskal xbule. siap usung g petrol pump lagi nak guna pam angin kat situ, pun xboleh. makanya, guna kaedah tradisional sajalah. 3 hari kut duk tiup, baru bule guna. sebab ada 3 tempat kena masuk angin. seb baik 3, klau 5, mau seminggu baru leh guna. pastu dapat pakej skali, perut pun kempis. seb baik jugak beli yg saiz ni sebab mula2 dia plan nak beli yg  besar sket. nak masuk skali dgn anak dia la kut.

sronok kemain budak nih. mengedik2 dlm tuh. menjerit2 sronok. syok sgt tgk amni happy gitu. tak payah g pool pun awak dah sronok gini. budak2 kan?
xlama, kakak hana pun join. dua2 siap pakai baju mandi. berduet diorg main air dlm tu. habis basah lantai sebab pakat duk mengepak. apaknya kata, pasni seminggu sekali leh mandi. tgk ke diorg sronok main, aku cakap dgn husband, pasni beli kolam yg besar sket la. dijeritnya aku sebab dia xlarat nak tiup angin.. kahkahkahkah...

bapaknya layan anak2 mandi. maknya maleh. duk tepi amek gambar je. dia mmg rajin layan amni main. kadang2 dia pulak yg lebih dr amni. budak tu gelak mengekeh syok bila tgk papa jadi badut sarkas. eheh.. very beautiful moment i tell u.. :)

last pict tu, papa dia nak angkat amni kluar. drama banyak budak ni. menggelupur nangis xnak kluar. dah apak termakan dek kerenah anak, letak balik. 5 minit jek mama kasik, pastu kena angkat jugak. dah kecut habis dah tgn tu. badan pun dah sejuk dah. mlm tu tdor awal. letih berenang katanya. eheh..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...