Search This Blog

Thursday, February 21, 2013

Hat Yai Short Trip | Day 2.. sambungan

kluar dr hotel g mkn dlu. mkn kat tempat yg sama mcm 1st day. tapi order lain pulak. sedap dan cepat. tapi mahal sket la. eheh.. jumpa opismate pulak kat situ. ramai eh org malaysia mkn situ.. huhu

usai makan, singgah bazar yg g shopping pagi tu kejap. kak ieja nak beli baju. singgah xlama pun. xsampai sejam dah setel. beli secara marathon.. hehe

the, abg rahim bawak ke songkla. pusing tgk town and ke pantai. xingat nama apa. jauh gak la dr pekan hatyai. alang2 dah mai, so dia bwk tgk. abg aku kata, nama je slalu g sana, tapi xpenah singgah pun pekan hatyai. yelah, balik umah mek aku kat lalu situ jugak otw nak ke narathiwat. tapi klau ramai2, nak singgah pun maleh.. hehe

marilah kita bergambar sebentar... tanda dah sampai. syok sgt sebab angin kuat walaupun panas. gambar bnyk lagi. ada dlm kamera ciklan. nnt kau raji, i share ye..

pantai ni ada crita tersendri. kat blakang tu ada tugu naga. kat situ kepala je. tugu badan kat lain, tugu ekor kat lain. tapi masih dlm kawasan pantai tu jugak la. nak menapak, boleh tahan panasnya. just singgah and ambik gambar. tu keja abg aku. kami duk diam2 dlm kreta.



eh? nak print and frame kan.. :)




setel, marilah kita pulang ke pangkal jln. otw balik, smua mentido kecuali driver. klau driver tdor sama, dah bukan nama driver lah ye..
sampai padang besar, bule tahan ramai org beratur nak cop passport. amni plak tdor. lotih makcik dukung mek tu. dah jaga pun xmau turun, nak berdokong jugak. redho jelah. laki g ambik kreta dlu. kang lambat. nak trasnfer brg lagi kan. dah petang sgt dah. kan tinggal kreta kat opis dia. kalut sbb nnt gate tutup. xsempat singgah shopping padang besar. rugi rugi.. aku dgn kak ipar, shopping jelah ada dlm kepala otak.. bahahahhaha

tu jelah short trip kami. sronok sekali sekal g bercuti dgn keluarga. kalau g smua lagi best kan? next time eh..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...