Search This Blog

Monday, April 01, 2013

Vietnam Day 2 : China Town

inilah dia... paling bnyk habis duit kat sini.. and tempat paling sesak kut dgn org. rimasssss
kat mana?
china town.. yeeehaaaa..

yeehaa la sangat.. ni tempat paling bnyk habis duit. uhuk uhuk
kat kawasan ni, mostly adalah chinese yeh. diorg dtg dari cina and berniada di vietnam. so barang2 yg dijual disini adalah made in china...

tina bawak kami ke kedai kain. humang aihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
pening kepala tgk kain. banyak and muurah. nak2 cotton. mmg rambang mata. kedai pun banyak. ni stok paksa2 kita beli. siap tarik2 tgn lagi. ko  kena hati kering kat sini. xnak beli buat je bodo, jgn terpedaya sgt bila dia tarik masuk kedai. pastu bargain kena pandai. xpandai kalu, xla murah sgt. kak ipar aku no hal. bab nak tawar menawar serah ke dia. masuk 1 kedai, and kami tawar habis2an.. gitu.. malas dah nak g kedai lain. borong bule tahan laaaa.

aku beli cotton 10 pasang. dia pun sama. konon nak jual. balik msia, dah habis pakat ambik. umi, adik, pizah, pengasuh amni, kak ipar perlis and utk aku sendri. pastu beli kain kosong yg ada manik siap. lawa gila. murah dah 1 hal. aku beli 5 jek. kak ieja beli bnyk. balik hotel, snap gambar trus masuk fb. esoknya berduyun2 org komen booking kain. hahahahahha.. bisnes bisnessss..

yg lain pun pakat borong jugak. k.mas pun sama, borong and blk jual. pastu memasing sibuk dgn henpon jek. order online eh..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...