Search This Blog

Friday, April 05, 2013

Vietnam Day 2 : Saigon Cruise

mlm ke 2, rombongan che yah dibawa naik cruise.. Saigon Cruise.. naik kapal, minum2, tgk pemandangan mlm, ada persembahan atas kapal. gitulah menurut our tour agent. kena bayar yeh, 2ratusribu dong... 30 hengget lebih kurang.

pkul 7.30 mlm gerak dr hotel. dinner then gerak. dinner dimana mlm tu, kak yah lupa sudahhhhh..

tiket tina dah beli awal2. so, xpayah nak beratur2 dah. sampai2, leh naik terus. manusia kat bawah tu meramai oi.. ada bnyk cruise, kecik ada besar ada. weolls naik yg besarrrrr punye. tapi idok ler besar mcm cruise yg 7 tengkat tu yeh.. yg kami naik cuma 3 tingkat jek. mostly kat situ 2 tingkat. yg kami naik tu yg paling gah gitu. and maybe paling mahal.. bahahaha..



sebelum naik, psong dulu..smua girls ada. sorang jek xda. tina pun join skali. dia pun paham dah. budak2 ni smua sukaaaaaaaaaa bergambar. sabar jelah dia layan kitaorg.. hihih..
ni kat entrance. cantik sgt! masa siang ada jugak lalu sini. happening la jugak.


pintu gerbang tu, nak masuk ke kawasan tu lah. gambar lain2 tu aku joinkan skali lah ye. gambar banyak sgt. k.mas baru add pulak kat pesbuk, maka mari kita cilok. sangat best sebab suami dia rajinnnnn snap2. kami ni camera alert, sengih jelah kannnn.. last2 aku simpan jek kamera aku. sengih kat kamera godang dia sajork..


lagi gambar di entrance. dan gambar bini2ku komunis yg hot gitewwwww.. gambar bawah, masing2 dah pening palo, duit dah habihhhhh..


eh, ada lagi?? layan jelah yeeeeeeeeeee..
apa yg aku gelak kan tu xtau la... over kemain kak yah. yg lain pun sama.


ko tgk muka aku.. dah xlarat sengih sebenarnya.. jadi gitu pulak.. haishh.
kami duk tingkat atas skali. best! angin kuat. dah feeling titanic dah masing2..
luas atas tu. kami lepak dekat setengah jam kut, baru jln. dlm 9 lebih kut dia gerak. tgg org penuh gamaknya.. ramai jugak la. mostly org luar. ada lagi team lain dr malaysia jugak. ada makan2, steamboat pun ada, tapi tak dipastikan kesahihan halalnya, maka kita minum air tin saja. sebab diorg serve arak jugeee.. so gelas tu jadi props jelah..


pemandangan sekitar.. sungai dia luasssssssss.. like sungai mekong la. lebar je dah 3km. arus pun deras. seb baik kapal besar, kecik kalu, mau aku duduk jek xbgn2 dr krusi. ni bolehlah eksyen g lepak tepi2, feeling titanic, ambik gambar bagai. angin pun kuat, sejukkk je. gambar no 2 tu, antara cruise yg ada. tp tu 2 tingkat saja. kami lagi besau and lagi tinggi. hahahah.. gambar bawah tu xmenahan btoi. keras perut gelak. siap letak bendera jepun. pastu mamat yg duk berdiri kat depan tu xpakai baju. kami duk buat spekulasi la. belayar dr jepun sampai vietnam, baju habis tanggal.. hahahahhaha.. masing2 duk merapik2..

bila kapal dah belayar, ada la persembahan yg diperkatakan tu. amboih ayat.. eheh.. ada la 2 org perempuan duk nyanyi. kuat kemain muzik. kami plak duk depan skali, hadap la. dah la xpaham apa 1. yelah lagu vietnam kan? klau nyanyi lagi bruno mars ke paham la jugak. terpekik2 masing2 nak bercakap. dah la makcik tua yg nyanyi. tapi suara boleh tahan la. badan pun nampak bergetah lagi. putihhhhh je.. ater, pakai tube je kooo..
pastu ada la persembahan kebudayaan kut. main alat muzik tradisional diorg.

pastu pastu.. haaaa. kami kat duk lepak kat tepi2 kapal tu, tetiba diorg suh masuk. nak tutup tingkap. hairan la jugak. masuk la duk dlm.. rupanya ada persembahan niiiiiiiiiiiiiii..

apadia?



















memula pakai jaket hitam dgn short pants hitam.. pasang lagu Jlo habaq hang. menggedik2 minah tu menari..
tgh2 menari, zasssssssssssssssssssssssssssssssss..
dicabutnya jaket ngan pants dia.. tinggal yg dalam jek.
kaler ijo... bling2 gitewwwwwwwwwwwwwww..
terang bijik mata jantan2 smua tgk.. bersorak2 smua.
pastu siap main api lagi.. huiyooooooooooooooooooooooooooo..
dasat ar. slalu tgk lelaki je kan. ni perempuan.. pakai 2 pieces plak tuuuuuuuuuuuuuu..


nahhhhhhhhhhhhhhhh.. nin dia.. mana xcerah bijik mata yek?? tersembul2 dah.. kikiki..
digosok2nya api kat badan dia. mcm xdak apa2 je pun. audiens dah pakat jerit2 dah.. dia relax chill je.. baguih la.. xpayah nak wax bagai buang bulu roma kan? bako jeeeee.
telan api selamba badak jek minah ni. xterbakar lidah keee?? bnyk kali jugak dia buat. gambar ni husband k.mas yg snap.. dia siap rakam lagi. org blakang duk jerit sebab dia duk berdiri depan skali.. hahaha..

aku pun ada rakam, tapi malas nak hupload.
** eh, iolls pun ada keek yeh.. silalah cari and follow : genuine1224. tapi 1 haram video pun nan hado lagik...kikikik

pastu pakat2 bagi tips la kat minah ni. group kitarg pun ada yg bagi. yg jantan laaaa. dibaginya duit ringgit. cissssssssss..

pkul 10.30 camtu, kapal dah berlabuh kembali ke pangkal jln. jauh jugak la belayarnya.dapat a tgk pelabuhan diorg. best la jugak kan?



blk hotel, continue perjalanan mlm 1st tu. kali ni pusing jln lain plak. cari spa.. mihmihmih.. tapi xjumpa :(
mlm 1st tu dah jumpa, mlm ni cari xjumpa plak. ntah kemana2 dah pusing. last2 terpecah. tinggal aku dgn k.ieja. kami main masuk jelah spa mana yg kami jumpa. dekat dgn hotel jek pun. memula dah pegi situ, tapi xnak buat sebab ada kosong 1 jek. pastu kena tunggu turn lama. yelah kami kan ramai gak, 6 org. nak buat serentak mmg xdapat la..dah jln kemain jauh, xjumpa spa lain. aku dgn k.ieja masuk jelah spa tu balik. kebetulan dah xdak org, so boleh buat dua2 skali. rupanya tukang urut dia cuma 2 org.. patutlaaaa.
best jugak la.. dipijak2 blakang kami mcm xdak apa je pun. menjerit aku dgn kak ieja. nak bercakap pun,bukan diorg paham sgt. dah broken english dah.. sejam, urut 1 badan, dlm 50 hengget.. ada diskaun sket katanya, klau tak dlm 60 kut. bolehlah...
dah selesai urut, diorg pun nak tutup kedai dah. kami last customer hari tu. balik hotel, tdor trus. malas nak mandi2 dah...

next, sambung entry day 3 yaaa. tungguuuuuuuuu..









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...