Search This Blog

Loading...

Wednesday, July 03, 2013

Kejohanan Sukan Persatuan Badan Berkanun 2013

Semlm dah tamat dengan rasminya Kejohanan Sukan Persatuan Badan Berkanun 2013 atau ringkasnya iaah sukanun. Unimap jadi host kali ni. sukanun ni 2 tahun sekali. yg join adalah badan2 berkanun seluruh malaysia like ipta, pelabuhan, dbkl, kwsp dll. next 2 years xpasti pulak sapa tuan rumah..

maka penuhlah perlis yg comey ni dengan bas2 dan atlet2.. anggaran peserta kejohanan lebih kurang 6k++. phewww.. mmg jammed kejap la perlis. but sokay la. bukan slalu kan? perlis jam masa raya je pun.. sekurang2nya menambah ekonomi perlis ye dok?

aku pun join to be a part of the team. aku main game yg blh make up vogue2, duk dlm ekon, relax2 chill je. tak kena panas and peluh2 yeh.. tapiiiiiiiiiii.. perah otak to the max la. hahaha..


game ni utk org cerdik rajin pikir je yeh... hihi.. eh, aku dah update dah entry pasal sukanun ni pakai henpon, tapi xkluar pulok.so, kita update balik.

game start on 26 Jun sampai 28 Jun. ni gambar on 25 Jun. ada official training and sesi bergambar dgn semua player.
gambar rasmi. tapi xsemua peserta ada sebab ada yg belum sampai. so, mana yg ada dululah kan.. nampak ke kak yah kat mane? hihi
boleh tgk update kat blog rasmi http://chessunimap.blogspot.com 


ada sponsor sket, so kita buat baju utk team. gambar bawah, pengurus kami, azam. bagus dia jadi pengurus kali ni. baru hidup sket team chess ni. blog tu dia yg buat. senang nak tgk update katanya. yg lelaki tu our coach. ceewah, siap ada coach import lagi. player kebangsaan tu okeh. training 2,3 hari, kena marah bagai, dah bg tips, tapi kak yah korang kalah jugokk.. hahahah..


gambar atas tu, 1st day game. bergambar dgn player, petugas, pengurus dan coach. semangat kemain. pagi2 la.. dah petang tu blur2 sket la. game 3 hari, ada 6 round. mmg masak la. seminggu aku xmasak kat umah. blk umah mmg sakit kepala. seb baik laki tak merajuk bini xmasak lama. huhu.. gambar bawah, player dgn pengurus. utk sukanun kali ni, game secara individu. ko terer, ko menang. sebelum2 ni slalunya hantar team. team lelaki dan team perempuan. baru syiok sket nak main sebab mata berkumpulan kan? player perempuan sebelah aku tu, izan. dia wife azam. semangat kuat and dpt no 4 keseluruhan. dasat oh.. dah la baru pas bersalin, baby dia baru 3 bulan. jenuh nak menghapal. ater, pas beranak urat putus banyak oi..

team lelaki mmg dasyat2. susah jugak la player kami nak fight. smua terer2.. tinggal tak hantuk kepala kat meja jelah. tapi, masing2 dah cuba yg terbaik and semampu boleh.. kalah menang adat pertandingan. lepas ni kita cuba lagi. kali ni kita jadikan pengalaman dan pelajaran utk kita smua.


ini last day. round 5. tu izan jumpa dengan player malaysia. ranking no 2 habaq hang. dia pun duk kata, kalah dah tentu, fight jelah. akak tu smua game dia menang. ambik masa setengah jam je utk checkmate. phewww.. lap peluh..

juara keseluruhan dapat kat UPM. player diorg smua dahsyat2.. masa sukum dlu pun diorg pegang jugak. rajin pikir, banyak strategi, insyallah bleh menang..

sukan dah habis, masuk keja, marilah kita bekerja yeh. bnyk yg tertangguh nih. insyallah, pasni klau ada, kita join lagi.. kalah menang, biasa. lepas main, dapat jumpa kawan2 baru, dapat pengalaman masuk tournament, dapat belajar mcm2.. klau menang, lagi best la ye dokk?


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...