Search This Blog

Loading...

Monday, August 05, 2013

Balik raya

lagi 3 hari nak raya uollssssssssssssssssssss...
syiok eh?
syok nak raya.
tak syok ramadhan dah nak habis..

rasanya ramai yg dah start cuti. ambik trus seminggu. raya hari kamis. senin selasa, rabu b opis masih buka. alang2, cuti terus ye dok. sabtu ahad, pastu nak masuk keja balik, baek cuti je. boleh blk kg awal kan?


opis bnyk dah kosong kan?

bandar2 pun banyak dah kosong..

kampung2 bnyk dah sesak..

perlis yg comel ni, dah sesak dgn org. kereta bnyk, org pun banyak. esok lusa harus lagi banyak. takpe, bukan slalu nak sesak pun. time raya je kan?

bestnya bestnya.. kemeriahan nak raya dah terasa..

tapi kak yah keja lagi uolls. keja sampai rabu. huwaaaaaaaaaa... org jauh2, dah cuti, nak blk raya. blk awal sempatlah puasa kat kg sehari 2 kan? kak yah duk dekat je, tak payahlah nak beriya cuti awal sgt. org lain blk awal sebab kg jauh. aku ni kg sekangkang kera je, toksah la over sgt.

dah lama takda pengalaman balik kg beraya. kemas2 barang, gerak awal2. tempuh jalan jem, kereta banyak, beratur kat tol, syok kan? bukan selalu ye dok?

umah mak bapak aku, dr umah aku cuma 30mnt. jauh? erm, dlm 20km camtu la. umah mertua, 30 langkah kut. hehe.. so, sejak dah kawen, iolls xda pengalaman balik kg jauh2 tu smua. teringin oh nak rasa. dulu2, zaman belajar dulu, haaaa, kemain. beli tiket, naik bas ramai2, jln sesak. syok kan? hihi.. baru terasa kemeriahan dan semangat nak raya tu. tapi, bersyukurlahhhh, sebab tak payah nak ambik cuti awal sebab nak balik  jauh, kena spend duit lebih tuk tol, minyak and servis kereta tu smua. biarlah tak da pengalaman blk kg, tapi yg penting jimat duhettt.. bl cerita dgn org, pakat jeles lagi dok ada sebab kg adalah dekat! bule balik hari lagi ke umah sendri. pagi umah mentua, ptg umah mak, mlm umah sendiri. giteww... ko ader? kikiki..



 

apa pun, kepada yg blk kg tu, selamat balik kg lah ye. bawak kereta tu hati2. jgn diikut napsu nak speed je, nak cepat sampai. biar lambat asal selamat. tak kan lari kg dikejar. kang nak raya kat kg, raya kat spital ye dok? letih kalu, berhenti. jgn paksa. pikirkan nyawa org lain jugak okey..

sepupu2, adik, abang kak yah yg nak balik raya tu, drive carefully okesss.. kak yah nungguuuuuu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...