Search This Blog

Friday, August 30, 2013

Raya ke 4

tak habis lagi entry raya aku. sabar yeh. mgg depan dah last syawal, insyallah, entry raya pun habis. hahaha..

hari ni laki aku dah masuk keja. since anak2 buah masih ada kat umah mak, so aku stay sana jugak. mintak ijin kat laki nak duk umah mak lama sket. nak beramas mesra dgn adik2, anak2 buah. bukan selalu kan? seb baik laki kasik.. tenkiu daling

plan hari ni nak g padang besar. huahua.. kak ipaq aku la ni, nak shopping lagi. iolls ok je..

tghr baru kuar sebab nak g knuri dlu. pas mkn baru gerak g padang besar. umi suh kluar pagi, g pdg besar dlu, pastu blk tghr singgah mkn kenduri. harusss ada yg lupa diri, mkn kenduri kat pdg besar sajork.. hahaha.. nampak kenduri tu mcm penting je yeh kena pegi? harus la pegi, tu kenduri umah tok bidan yg mengurut aku okess. dah 2 kali beranak, dia yg urut. masa pregnant pun dia gak yg tgk2kan.. ni kenduri anak dia yg last, harus la besar kendurinya. anaknya tu pulak schollmate adik aku, pizah.

pas mkn jom kita gerak2 khas. lauk sedap, tapi panas hoihh. ganggu kosentrasi kak yah nak menikmati ikan kering, kurma ayam dgn sambal belacan.. muahaha..

otw, singgah umah mak sedara aku dlu. nak tgk org baru. menantu maklang baru bersalin bulan puasa lepas. azab la berpantang bulan puasa.. ahkak dah rasa dahhhh..



nin dia budak yg tak sabar nak beraya sebab kluar sehari sebelum raya. maka tak dapat la mak ko ni nak mkn ketupat, rendang, kuih raya, nasi himpit, blablablabla.. telan air lior je tgk org mkn sate. gulp gulp...

with anak2. yg baju pepel tu, alya. mak dia la yg tgh pantang tu. dah dpt adik, pasni awak behave ye sayang. aktifnya bule tahan tu..


sempat lagi bergambar tgh panas. hehe.. dgn anak2 dan adik2.. eh, kazen aku pun ada tu. yg lain smua tgh siap2 nak kluar.

tak lama pun kat situ sbb diorg pun nak kluar beraya. pas smayang zohor, aku, kak eija dgn pizah laju2 klau g padang besar. dah pkul 3 time tu. nak kluar kena curik2 kang anak2 nampak mau ada yg meraung kan? minta tok jaga cucu's.. anak menantu nak g shopping..hihi..




ok, mak datin duduk, pengiring sila berdiri yeh... muahaha..
pakai baju sama smua. made in vietnam. aku baju raya ke 2 sampai ke 4 ni smua vietnam punya. 2 pasang sebelum ni beli kain, siap tempah bulan puasa. so kita simpan pakai raya lah ye..
pegi beraya sampai padang besar. ko mampu g shopping periuk besen pakai baju raya? hahahaha.

ni kat yoshin shopping centre, kat padang besar sana. belah siam nun. sebelum tu g padang besar city. kak ipar aku borong sakan. beli besar besar, beli raga, bei kuali, beli periuk, beli toto, beli mcm2. murah oiiiiiiiiiiiiiii. pastu jenuh sumbat bawak masuk kreta. seb baik kat border tak da hal sgt. beli barang2 halal so no worries. hahaha..


penanggungjawab yg bawak kami masuk. my beloved husband. muehehe...
3 jam ok kat sini. selamba je laki aku kluar bwk kami meh sini. raya, so keja tak bnyk. so bule lari kluar katanya. masuk dgn dia senang sket. laki aku kan jaga pintu sempadan. hahahaha..

hasilnya pkul 8.30 mlm baru sampai umah. seb baik anak2 smua behave. elok je abg aku jaga amierul tu. tok kata takda nak  meragam ke apa pun. bagus, pasni leh tinggal lagi kan dgn bapaknya? kak ipar aku suka jeee.. heheheh..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...