Search This Blog

Loading...

Tuesday, September 17, 2013

AMNI!!

dari hari ke sehari nak upload perkembangan kenit ni, masih belum terlaksana. haishhhh...
dah 2 tahun anak dara aku yg sorang ni.
tak sangka, akan ada anak seperti amni.
dulu tgk anak org, now tgk anak sendiri..

terasa sgt bangga punya anak seperti amni.
kenapa?
mestilah semua ibu akan bangga dgn anak sendri kan?
walau mcm mana pun anak dia kan??

amni now dah boleh buat teman utk berborak.
tapi idok le leh buat borang pungpangpungpang gosip mak jemah tu.
tu bkn umo 2 thn, tu kena tgg dia umo 20 thn. silap2 dia umo 20 aku dah padam.
oh nooo. minta2 aku panjang umo utk tgk dia membesar, masuk skolah, keja, kawen, ada anak..
huiii imaginasi kak yah tak agak2..
borak dgn dia sekadar dia paham la.
kita tanya yg simple2 dia jawab.
pastu bercakap la apa yg dia tahu, apa yg dia paham
klau ko tanya kenapa pm naikkan harga minya mau dia nganga jeeeee. pastu dia cakap apadiaaa?
klau dia tak paham apa kita cakap, she will say apadiaaaaa?
homeyy hangattttt..
tapi klau 14 kali duk apadia apadia, mau meroyan mak kau nakkk..

paling seronok, dia sgt petah!
serius!
kadang2 org tak percaya ini budak baru 2 tahun.
sebab cakapnya lancar.
tak da pelat2 yeh.
tak da bahasa sendri.
ada la sket2, tapi stil boleh paham.
klau perkataan ada huruf r, harus lah tak btul bunyinya.
tapi masih blh faham.
like, marah jadi magah. merah jadi megah. darah jadi dagah. guruh jadi guduh. hahahahaha
klau bahasa sendri, takat hari ni yg masih kekal dudai.
tau dudai?
dudai tu refer tu talking ginger adik beradik talking tom. bahahahaha. 
yg paham mama ngan papa je.
dlu ada lagi, bendera dia sebut lah. maybe sebab panjang sgt so ringkasnya jadi lah.
now dah bule sebut bendera.
tapi jadi bendela. bendela mesia = bendera malaysia.
ok la kan?

kau jgn cakap benda pelik2 depan dia
skali dengar dah boleh ikut.
kadang2 dia ikut je apa kita cakap or apa kita buat.
aku dah bnyk kali kena.
so beware yeh.
anak2 fasa ni belajar dgn melihat. mendengar pun ye tp melihat lagi bnyk..
nak mesra2 dgn laki pun kena agak2 ehhhhhhhhhhhhhhhh..
klau depan anak2, jgn hover hover tauuu..

eh, ni mcm dah terupdate perkembang amni dah sket ni.. hihihi..
ok, better stop now and continue later.
ada banyak lagi nak menceceh..
tapi tak tau bila laaaaaaaaaaaaaaa...
kikiki... kak yah bizis oii..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...