Search This Blog

Loading...

Wednesday, October 09, 2013

Surat layang..

pagi tadi dgr kat hot fm citer pasal surat layang. dengar radio dlm keta masa otw nak ke opis. tak lama, dlm 30 mnt camtu je. tolak lagu, iklan smua, dpt la dgr 2,3 kisah pasal surat layang..

pastu teringat lak zaman skolah dulu. masa tu aku form 4 ke form 5 ntah. tak sure. lama dah kisah nya kan?

bukan aku yg terima surat layang ke hapa eh.. tak da sapa nak kasik surat layang kat aku. surat cinta ke surat layang ke. surat saman maybe ada. hahaha. ahkak dlu pengawas skolah, garang yehhh.. bapak aku pun kat situ, takda nya ada sapa brani nak ngorat. zaman skolah pulak, selebet je kan?

kes surat ni aku tak la ingat sgt, ingat2 lupa jelah. yg pasti keja jahat ni dari aku ngan kawan aku, fiza. baru2 ni terserempak dgn fiza kat kedai mkn tak jauh ngan opis aku. lama gila tak jumpa dia sampai tak perasan siapa. dia tegur aku dulu, punya aku kerah otak siapa la minah ni. dah 2 anak dia, dah masuk skolah dah. muka tak da la beza sgt cuma bila dah lama tak jumpa, tak berapa nak ingat.

dlu masa skolah aku geng la ngan dia. memasing nakal nak mamps. nakal yeh, bukan jahat. hekhekhek..

kisahnya, ada la sorang budak laki kelas kami ni muka ala2 akhsay kumar, pelakon hindustan tu.
kenal?


ni haaa.. dlu2 la, tahun 1999 kut. dlu takda ensem mana mamat ni. sikit lebih kurang mcm gini la muka dia. budak kelas aku tu nama apa ntah, tak ingat dah. tapi skang ni aku rasa haram takda sama dah la. tak ensem gini dah kut. eh, ensem ke? akhsay kumar tu ensem la pada aku..

compare ngan budak tu, kulit lebih kurang la. budak ni masuk skolah tu masa form 4, before tu dia skolah lain. dia masuk skolah aku, pastu budak baru kan, muka pun kira blh cari mkn jugak la walaupun gelap sket, tapi manis tu adaaaa. smart blh tahan, tapi pendiam alahaiiiiiii.. bajet hensem gamaknya. pastu budak baru, budak2 pakat duk usha. bl tanya, jawab pun suara mcm bisik2 jelah. cemuih pulak aku tgk.
pastu aku ngan si fiza ni pakat la nak kenakan budak tu. kami 2 org je, org lain tak tau. kang tau kat org lain, mampusssssssssss..

dek kerna perasan bajet hottt, kami pakat nak kenakan budak tu.
kenakan macam mana?
haaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
zaman dulu kan, mana ada henpon, email bagai smua nih..



 kami tulis surat cintaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. hahahahahahahah

gila oihh. dpt kat cikgu mampoih.
aku tak ingat sapa tulis, rasanya fiza kut. tulisan dia cantik gak.
buat la tulisan bunga2 sket..
masa duk karang surat tu mcm nak sawan kut gelak kami 2 org. yelah duk karang surat cinta oi.. hahahahah...
aku la jadik posmen. berlakon nih.. kemain ok..
kami bgtau, ada kawan aku skolah lain nak berkenalan dgn dia.
then budak tu pas surat tu kat aku minta tlg sampaikan. kami pun create la cita kata penah nampak dia then teringin nak berkenalan. gitewwwwwwwwww..
yg si budak ni pun percaya lah ngan crita kami nih.
syok la kan ada budak perempuan nak berkenalan kannnn. harus la bajet ensem kan?
pastu  jadik la kisah balas membalas surat. lama gak la, tak ingat la berapa keping surat dah duk balas membalas.
yg dia pun bila dah balas asyik la ternanti2 bila la awek dia nak balas surat dia kan?
kami pun kadang2 hold la kejap surat tu. awek dia kan skolah lain, so lambat sket la nak balas surat tu kan? duk jauh katanya. hahahahah
yg tak tahannya, dah lama ayat, budak tu pun naik syok, dah tangkap cintan, balas surat nak mengayat, siap buh bedak okehhhhhhhhhhhhhhhh.. hahahahahahaha..
aku buka surat tgk bedak berterabur keluar. tak tau la bnyk mana dia ketuk, mau setengah botol kut. sapu bedak mak dia kut sebab wangi semcm jaaa. takkan laki nak pakai bedai wangi2 plak kan?
guling2 kami 2 gelak. lawak btoi.
pastu dia kasik la nombor telefon umah dia. jadi lagi panjang la kisah tu. aku pun start la kol. guna public phone kat skolah tu. cakap pun lapik2, slow je cakap kut kantoi kan?
mamat ni lagi la percaya sebab dah siap kol kan? ngan surat lagi.. hadoiyaiii..
pastu minta gambar ke nak jumpa ntah. matik laaaaaaaaaaaaaaa
jenuh pikir la aku ngan fiza cemana nak buat. 
ending dia aku tak ingat dah cemana. sumpah lupa, puas duk pikir pagi ni jadi cemana.
apa kami tipu dia pun tak tau la. hahahaha
yg pasti budak laki tu mmg syok habis la. bl dia tanya kami 2 pasai budak perempuan, kami pun crita yg elok2 jelah. tersipu2 malu budak laki tu.. hahahahahaha.. lawak oih bila ingat.

skang ni ntah mana budak laki tu aku pun xtau. habis skolah dah tak penah jumpa dah. harap2 tu takdalah dia jadikan budak perempuan tu cinta pertama dia ke apa. tak blh lupa sebab dlm surat ayat power sgt. hahahahaha.
maube skang da kawen la kut budak laki tu. rasanya klau terjumpa mampus aku tak ingat muka. agaknya klau aku buka crita pasal surat tu, pastu ngaku kami yg create tu smua, mau dia balun aku kut? hahahahah. malu derrr..


hero hindustan pujaan.. aku suka ok dia ni. ensemmmmmmmmmmmmmmmnya alahai. bila senyum oh sweetnya. tapi dah lama kut dia tak berlakon. dah tua barangkali, dah tak berapa ensem..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...