Search This Blog

Loading...

Tuesday, November 05, 2013

Masak dan makannnnn....

menu dinner di malam bila entahhhhh.. simple2 tapi bertambah2 laki bini makan.. hahaha..

dah lama tak mkn ikan kembong goreng garing2, makan panas2.. memang heaven habis. aku lagi suka ikan dari ayam. cuma tulah, nak siang ikan tu sometimes tu leceh sket. incik suami hari2 hadap ayam pun takdak hal. bila cakap nak buat ikan, termuncung2 mulut sebab tak gemar. tapi bila dah masak, eh eh, berebut pulak dgn bini... hahaha..

masak lemak kubis cina + telor, sambal tempe + ikan bilis and ikan kembong goreng. semua resipi simple and semua org tau buat kut.dah pernah share resipi tu smua.
star of the day adalah sambal tempe+ikan bilis. potong tempe nipis2, gaul dgn garam kunyit pastu goreng garing2. buat sambal mcm biasa, pastu masuk tempe, masuk ikan ikan bilis, gaul, tutup api. tukar masuk ke mangkuk terus. jgn biar dlm periuk, kang tempe lembik, tak sodappppp. tips ni.. hehehe.

budak kenit ni mkn bnyk jugak. ada kuah, ada fish, memang dia suka.. beriya baca doa, ntah apa disebut pun tak tau. dengar yg ujung je, aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn. tu yg je yg kuat. hehehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...