Search This Blog

Loading...

Wednesday, February 19, 2014

Little things that make her happy

ini kisah masa cuti CNY lepas.
cuti 3 hari kan? plan nak jalan2 sekeluarga kena batal sebab laki kena keja jugak!
pfffffffffffffff.. pasrah je kak yah ni..
apa nak buat redhoooo jelah.
laki kata dia keja carik rezki.
yelah tu papa oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
macamkan takda org lain sgt nak kena keja hari tu. ptuii..
takda backup plan apa2. eh ada, nak ajak umi pegi umah mak sedara.
macam dah lama tak pegi.
skali call umi hari sabtu tu dia nak g knuri pulak.
cuti skolah seminggu, berderet2 kenduri.
jadiknya, malas terus aku nak kemana2.
dengan cuaca panas terik skang ni, tak kuasalah nak keluar.
3 hari cuti, aku memerap saja kat umah.
mengemas umah, basuh kain, lipat kain, masak, layan amni, tgk tv, tidor, siram pokok bunga, makan, tu jelah.. kerja rutin..

tapi hari sabtu tu mcm nak keluar kejap.
kesian pulak tgk amni.
weekdays just keluar g umah pengasuh je.
balik umah, duk umah jelah.
malam2 aku mmg malas nak keluar klau takda keja.
klau tak masak, laki tapaukan jelah.
nak lepak kedai makan, mmg tak la.
lagi sronok makan depan tv, bak kata laki tersayang. puiiiiiiiiiii..

pkul 11++ camtu, siap2 ajak Amni keluar.
bagitau dia nak pegi jalan2.
kemain sronok dia.
tapi Perlis ni kemanalah sangat kan?
klau nak indoor pun, takat shopping complex, apa lah sangat..
hahahahhah..
nak bawak dia makan KFC sebenarnya..
nak test, makan kat sana. slalu take away kan?
kali ni nak test, makan berdua. pheww..
agak mencabar..
takpa, kita cuba. bagi dia brani..

kenit ni, klau nak keluar, tgk kita siap2, dia lagi over ok!
tgk kat luar panas, sebok la nak pakai spek.
nak make up, nak pakai jam. nak bawak beg kitty bagai.
nak pakai tudung, tapi awak pakai seluar pendek..
agak tak sesuai nak..

Amni dan mama.. kesayangan mama dunia akhirat..

nak pegi mana kan?
pegi The Store je pun. depan tu ada KFC.
dari umah 2km je.. hehehe..
saja bawak dia g sini dlu. bagi dia gedik sket, kang lapar, baru g KFC.
bila letih, lapar, dia akan makan bnyk. hehehe
budak ni klau berjalan berdua dgn mama, tak bnyk hal sgt.
klau kita say no, dia ikut je. takda nak memberontak ke apa.
dia suka tgk org. ralit sgt tgk org. klau dia berjalan sendiri, kena tgk.
ralit tgk org, kang kemana2 dia berjalan.
kalau mood baik, semua org ditegurnya.
ni kat kids department. suka sangat dia.
sebab ada kartun, ada gambar baby. ada patung comel2.
bercakapppppppppppp je..


bawak dia g The Store sebab nak bagi dia naik  menda alah ni
feberet sangat niiiiiiiiiiiiiiiii..
skali naik singgit.
kalau nampak ni, memang dari jauh dah menjerit la nak naik.
2 kali naik je. pastu terlanggar kepala binatang mana ntah, nangis. hahaha..
tak nak naik dah. selamat duit mak kau.. hahahahah..
sronok sangat dia. sengih2, menjerit2 dia.
mama happy tgk amni happy.
benda kecik je kan? tapi blh buat dia happy..

dah setel pusing2, jom kita g makan pulak.
naik turun eskalator pun dah seronok dah kenit ni..
apa2 jelah nak..


misi sebenar. nak makan KFC kat sana katanya.
org tak ramai, so misi dapat diteruskan. kalau ramai tu, aku cadang nak tapau la..
so far, dia behave!
alhamdulillah... ingat senang ke nak handle sensorang kan?
ambik seketoi drumstik original kat dia, habis ok!!
nasi pun makan jugak..
sambil makan, sambil tgk org. lokasi dah strategik dah sbb tepi tingkap kan?
ralit tgk org, makan pun bnyk..
mama suka!!

blk umah, taknak tdor. nak main.
mainlah. hari ni mama ikut je lah awak.
skali makcik, maknjang and pakndak datang.
bertambah2 menggedik. ramai org dlm rumah kan?
main, bercakap tak henti budak tu.

petang, bawak dia keluar lagi..


bawak g playground..
suka sangat dia!!
naik buai, naik gelongsor.
tapi takda mana pun dia main. duk perati org jeeeeeeeeee..
dia kan suka tgk org. nak2 budak2 bnyk.. lagi sronok dia tgk org.
ajak balik tak nak.. pfffffffffff..

pkul 7, g pasar mlm, beli makan utk dinner.
mlm lepak umah jelah.
tdor pun awal sebab letih..

benda kecik je, tapi awak happy. mama pun happy.
mama akan buat apa saja utk bahagiakan awak, dunia akhirat...

2 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, saya p0wn ada blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...