Search This Blog

Loading...

Monday, March 17, 2014

Trending sangat dah ni wahai raja bomoh..

skang ni trending raja bomoh sama hotnya dengan misteri MH370..
tak caya try taip kat google.
taip raja, 1st suggestion dari google is raja bomoh ..
kehkehkehkeh..
gelak sensorang aku tgk gambar yg keluar if ko search kat part images..


sapa edit entah la ni..
kat google jugak la aku jumpa ni.
pastu dah spread kat fb..
kelakar nak mamps..



umum dah mengetahui kes raja bomoh ni..
bukan hanya malaysia, 1 dunia kut dah tau..
sampai ke arab sana kita kena kecam sebab kes ni..
tak pasal2 pm kena hentam pasal ni padahal dia pun tak tau mana2 kan?

menggunakan kaedah yang bertentangan dengan ajaran Islam dalam menyelesaikan sesuatu masalah..
walhal kita mengaku Malaysia negara Islam..

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengampuni dosa syirik dan Dia mengampuni segala dosa yang selain dari (syirik) itu bagi siapa yang dikehendaki-Nya. Barangsiapa yang mempersekutukan Allah maka sungguh ia telah berbuat dosa yang besar.”
(QS. An Nisa’: 48)

tapi sekurang-kurangnya pakcik ni berusaha.
dengan caranya yang tersendiri.
tapi maaplah pakcik, cara pakcik ni salah.
guna ayat al-quran, laungkan Allahuakbar tak semestinya betul ye..
niat tidak menghalalkan cara..
moga2 anak2 kita yang melihat ni tak terpesong akidahnya..
memang tuhan suruh kita berusaha, berdoa dan akhirnya tawakal..
tapi bukan begini caranya.


tak boleh blah..
bahahahahah..

sumber gambar

maapkan kak yah ye.. 
kang tak pasal2 aku pulak yang kena tampar kokedai..
bukan aku ye yang edit gambar tu. tak kuasa lah..
saja nak update entry je ni..


#prayforMH370

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...