Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 11, 2014

Update Playarea Amni

tahun lepas punya cerita..
teheee..
kemas2 sket playarea Amni sebab barang bertambah.
yg bertambah, easel baru tu ha.
beli dengan ahkak fink kita.. hehe
nak beli mainan utk anak murah2, sila terjah beliau.
rambang mata aku.. huhu..

bila ada tambahan item baru, dah tak tau cemana nak letak.
rimas pun ada.. hahahah..
klau boleh buat 1 bilik utk Amni kan best?
haishh..
bilik sebelah bilik aku tu mmg nnt akan jadi bilik dia.
bilik tu dah cat pink+purple dah.
now jadi bilik tamu and bilik iron.
tapi almari baju Amni semua kat situ.
dia pun sebut bilik Amni.
tunggu dia besar sket, dah 5thn ke, baru nak betul2 jadikan tu bilik dia.
deco cun2, baru best ye dok?
skang ni, mana mau dia main dlm tu pun..

Playarea Amni yg dulu..
now berwajah baru sket..


 
tak banyak pun beza..
susun atur jelah..



rak hijau ni aku tegakkan.
dulu letak melintang..
letak dihujung sebelah kiri..
rak buku maknya, ke hujung sebelah kanan.
rak paling bawak letak kotak mainan dia.
dlm tu mainan yg dia slalu main, segala pinggan mangkuk dia.
2nd, letak buku2 and kaler.
rak tu rak pembelajaran la kekdahnya.
paling atas ada bekas make-up dia and raga pelbagai.
raga pelbagai tu ada jam tangan dia, topi besday, ada beg kecik, and benda kecik2 je.
sometimes ada soft toys jugak dlm tu.


sebelah rak hijau, susun 2 lagi kotak mainan dia.
susun bertindan. gasaklah...
dia pun jarang buka skang ni.
cadangnya nnt nak beli seketoi lagi rak tu.
tengoklah cemana.
next, letak meja and dapur dia.
hujung skali easel baru tu.
sebelah easel tu sinki, then rak buku maknya.

pandangan ke kanan..
bawah sinki, bakul isi belon.
nak buat perubahan major, malas la pulak  nak pikir.
kang bertambah semak pulak.
begini sudahlah..


penduduk tetap kawasan ini..
gaya kemain kakak kawasan..
hehehehe..
so far, kotak yg bertindan tu mainan yg dia jarang main.
kadang2 je pun.
nak letak kat rak hijau semua, risau pulak klau dia tarik.
dulu takpelah sebab letak tidor kan?
now, bila tinggikan, seriau pulak.
untill now, ok jelah dengan perubahan baru ni.
nanti2 pikir lain apa lagi nak tambah or deco cemana pulak.

sebenarnya sinki hujung tu agak mengganggu.
sesekali rasa mcm nak buang je.
patutnya sinki tu ke hujung sket, means ke kanan lagi la.
tapi masa buat tu diorg bawak ke tengah sket.
tak cun.
nak buat perubahan drastik tu boleh, tapi kena ada pitis.. heheheh
so, bertabahlah..





ok..
suasana biasa di hari minggu..
kelihatan suspek dalam cubaan melarikan diri..
pffffffffffffffffffff..

3 comments:

  1. samalah mcm umah saya..kejap ajer kemasnya

    ReplyDelete
  2. @rizziela : tu lah kan, letih mengemas. rasa mcm banyaknya mainan kenit ni..
    @Fizah : walaupun suspek comel, tetap kena denda kemas balik.. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...