Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 28, 2014

Kemas baju lama Amni

untung la jadi anak 1st.
mak pak kemain ciwi, asyik la beli baju kat anak.
eh, part tu aku je yg ciwi...
hehehehe..
apaknya idok pun.
baju Amni melambak oih!
rasa korang pun sama kan?
anak 1st, haruslah syiok lebih, asyik la membeli.
nak2 klau anak gegirl, baju gedik2 kemain.
beli2, pastu tak terpakai.
haiyaaaa..

baju Amni masa kecik, banyakkkkk la jugak.
klau baju harian, mmg lusuh la.
klau baju jalan, ada yg pakai less than 10.
sebab, aku  jarang bawak dia keluar sebenarnya.
tapi asyik beli baju jalan..
apa kessss..
bila ada sale, ada duit lebih, beli la jugak.
tapi kadang2 takda sale pun beli jugak.
pantang keluar mak aku kata, mesti beli baju kat Amni.
geram oih tgk baju gegirl ni.
klau boy tu bule tahan lagi.
tapiii, aku idok le beli yg new arrival tuuuuu.
tak mampu.
walau baju jln, kadang2 harga pun bawah rm50 je.
kadang baju rm20 pun pakai jalan.
ikut kemampuan.
baju harian, sepasang 10 hengget pun ada, melambakkk..
tgk kualiti, bagus, murah pun sokay je kan?

baru2 ni aku kemas2 sket baju2 dia.
baju masa baby dulu, dah lama kemas, tapi main masuk dlm plastik bag je, pastu simpan dlm drawer.
skang ni makin tinggi, sluar smua senteng, baju smua nampak pusat dah.
ada yg ketat, dia pun takmo pakai.
so, jomlah kita kemas2 mana yg dah ketat tu kita simpan.
ada yg sluar senteng, tapi bila pakai nampak ok, belasah je pakai.
kata baju harian kan, buat basahan, so hentam sajalah.
yg agak sendat, seksi meksi, kita simpan jelah.


banyak oiiii..
aku asingkan baju ikut peringkat umo.
yg baju baby, letak atas sket.
mana yg ok and sesuai nnt boleh recycle kat adik baby.
sian baby 2nd kan, selalu dapat barang 2nd dari kakak/abang.
hehehe..
standard la tu, tapi jangan risau adik baby..
mama akan beli baju baru gak kat awak nnt.
klau baby boy, takkan nak pakai baju gedik2 kakak Amni kannn?


baju masa bawah setahun.
ada jugak baju yg aku beli utk anak 1st aku.
tak sempat pakai, tak sempat basuh pun..
dlu baby boy, tapi ku belasah je pakaikan utk Amni.
boleh je gegirl pakai kaler biru kan?
cuma dulu tak bnyk sgt la aku beli, tak sempat sebab beranak awal.
klau tak, harus melambak baju utk abang awak tu Amni oihh..

baju2 tu smua ada yg aku beli, and ada yg sedara mara / kawan2 kasik.
ada kazen aku sorang tu, maklang Adilah, rajin gak memberi.
takda anak sedara, so beli kasik Amni.
banyak pasang jugak dari dia.
kak ipar aku, maklong Eija Amni tu pun sama la.
asal balik sini, harusssss ada baju baru utk Amni.
klau dia tak balik, kadang2 dia kirim.
segan iolls kadang2 bila dia asyik memberi utk anak kita. eheh..
tapi aku pun memberi jugak utk anak2 dia, anak2 buah aku jugak bukan org lain.
semua aku sayang mcm anak2 sendri kan?


nahhh..
aku taruk dlm plastik beg je pun.
plastik belah kiri tu, plastik tesco tu, mitten botties, stokin, cap je tauu..
giler bnyk!
aku dlu suka la sgt beli mitten botties tu.
dah besar sket, gila beli socks plak.
gewammmm tgk comey2 smua.
yg pasti murah2 jewwww..
tu smua elok2 lagi, so boleh guna utk adik baby nnt.
nnt kita basuh wangi2 balik.. penjimatan tuuuu..
tapi taktau la pasni aku lupa diri, tgk ada yg comey2, gila membeli jugak.
kehkehkeh..


ada 3 storage box je.
tak cukup.. :-(
sebab campur lagi dgn baju2 Amni yg besar2 ni.
yg beli thn lepas, thn ni dah takleh pakai pun ada.
so, overload.
kena beli lagi storage box tu..

niat nak sedekahkan je baju2 Amni tu.
yg elok2 la..
baju jalan, memang elok lagi, sebab jarang pakai kan?
tapi tunggu beranak dulu la.
klau dapat baby boy, harus smua ku sedekahkan.
klau baby girl, kita recycle ehh..


sedih betul tgk simpan mcm ni..
hahahah..
alangkah bagusnya klau ada vacuum beg.
ada sesapa boleh tolong belikan takkkkk *kelip2 mata tanya kawan2 yg suka susun atur nih*
sini takda...
klau ada, bnyk lagi boleh masuk dlm storage box tu and lebih kemas kut.
apa2 pun, bersyukurlahhh..
janji simpan elok2 kan?
now, lemari Amni kosong sket dah..
errrr..
eh, kita shopping utk adik baby pulak, utk kakak, hold kejap.
hihi..

2 comments:

  1. memang baju girls tempting je nak beli kan.saya anak laki tapi kalau keluar mesti geram tgk baju girls.kadang beli la jugak alasan nak hadiah kat anak buah hhihih...

    ReplyDelete
  2. @kausar : betullllllllllllllllllllll!! tau2 melambak je baju. klau lenjan btul2 tak nyesal sgt. ni tau2 je dah sendat, baju duk elok lagi.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...