Search This Blog

Loading...

Friday, June 27, 2014

Aura steamboat and grill

sepanjang aku prenant, dari 1st and now yg ke 3 ni, takda pun aku mengidam pelik2.
takda.
cumanya mulut terasa nak makan.
bila terasa nak makan, bagitau suami, kawan or family.
tapi klau tak dapat time tu, takda nak menangis guling2 ke hapa.
masa cakap tu, mcm terasa2 kat mulut.
mcm ke sedap sangat dah..
tapi klau tak dapat time tu, keadaan tak mengizinkan ke apa kekangan yg ada, iolls ok je.
ada la a bit terasa tapi idok le sampai merempan marah2.
mengidam mcm2 pun takda.
terasa nak makan je.
boleh pegi, jom.
boleh cari, jom.
tak boleh, makan yg lain.
ok je, boleh makan.
cuma muncung sket je.
hahahaha..
pastu esok ok dah.
tak dapat hari  ni, kita pegi besok.
okey jew..

lately terasa nak mkn steamboat.
padahal aku bukanlah penggemar steamboat, laki pun sama.
sesaja bgtau dia, nak  makan steamboat.
dia tanya, bila and kat mana.
tunggu gaji nntlah baru pegi and yg pasti sebelum puasa.
so, semlm, pas maghrib jomlah kita pegi bang oii..
puasa kang malas dah nak keluar bersesak dgn org.
lagipun dekat je dgn umah.
sekangkang kera je pon kedai tu, sekalipun kami tak pernah pegi..
hahahahaha..
padahal bila lalu, tgk kreta penuh.
sedap sangat la gamaknya kan?

kemana?
Aura steamboat and grill... klik sini utk tgk fb dia..
org Perlis tau kut kat mana.
kat Repoh sana, tepi jln je.

situ, hari2 penuh org.
nak2 waktu gaji, sesak.
sebab, murah and sedap la kut.
1 kepala RM13 je.
choice pun bnyk, tempat luas, sos sedap, makanan lain pun ada.
semlm ada ayam, daging and sotong.
pastu segala jenis fishball, ketamball, sosej, mee, sayur, mcm2 lah.
sos pun mcm2 pilihan and sedap.
ada nasi goreng, mee goreng and nasi lemak.
sokay la kan?
13 hengget jew pon,  makan sampai muntohh..


kukus grill panggang..
ehhh..
rebus dan grill..
ayam daging tu sedap la jugak sebab ada yg black pepper, ada ayam kunyit, ada 1 lagi apa ntah. sedap.
suami iolls tak tau la brapa kali ulang alik tambah.
kuah sup pun kena tambah sebab kering.. hohoho..
sabor jelahhhhh..


 ni je gambar yg ada.
segan oih nak ambik gambar banyak2 mcm jakun pulak.
hahahaha..
lagipun org dah lama tak makan kat kedai kannnn.
Amni makan nasi goreng banyakkkkk.
suka mama tgk awak makan nak.
aku kasik nasik semangkok ke dia, biar mkn sendri.
tgk2 licin dah..
gud girl anak!
mak bapaknya tak tau la brapa mangkuk..
ehhh..

kitorg sampai dlm pkul 9.
org tak ramai sgt.
dlm pkul 9.30 camtu, eh dah penuhhhh..
tapi makanan diorg refill, jgn risau.
korang bule mkn banyak2...

dah kenyang, pkul 10++ camtu, sedor diri jomlah kita balik.
perut kenyang, hati pun sukaaaaa..
baby pun kenyang sampai tendang2..
tak cukup ruang nak berenang kut mama mkn bnyk..
muahaha...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...