Search This Blog

Loading...

Tuesday, August 12, 2014

Emosi..

pregnant kali ni emosi aku kelaut sket.
ehh, pregnant sebelum ni pun gitu jugak.
emo je memanjang..
tapi rasanya kali ni lagi emo.
mudah nau nak terasa, nak sentap.
cumanya aku kaver2 la jugak.
idok le nak memuncung sedia mulut tu.
terasa ke, sentap ke, dlm hati je.
sensorang jelah..
tak tunjuk sangat.
end up sengih la jugak klau ada apa2..
tapi hati duk berdarah ni sapa tau..
muahaha..
banyak sebab nak emo.
bukan kat umah je, kat mana2 pun.
kadang2 mcm bergenang je air mata.
tapi ku tahan jebatttttttttt..
kat opis takkan nak nangis kan?
kaver2..
hihi..
tapi emo aku ni tak lama la.
aku diam je..
lama sket, cheer up balik la.
tapi yg dah tersentap tadi tu, harus ku ingat sampai bila2..
gitewww.
sebelum ni pun aku jenis mudah terasa, mudah tersentuh.
bukan sebab pregnant la.
cumanya bila pregnant tu, dia punya sentap tu lebih sket la.
and bukan sesaja nak sentap la kan?
kita ni tak bule nak puaskan hati semua pihak.
walhal kita dah cuba buat yg terbaik, tapi mungkin tak cukup.
bukan semua org suka kita.
kita pun sama, ada je org yg kita tak suka kan?
tapi tak payah la nak suka2 menyakitkan hati org.
kadang2 maybe tak perasan kita dah sakitkan hati org.
tu aku paham.
tak semua yg kita buat tu org suka.
cuma kadang2 tu annoying sangat la.
pasal lain, kita yg kena terima tempias.
pasal lain, kita yg kena perli, kena marah..
sekali dua ok la..
lama2, dah kerap, naik cemuih la kan?
sampai tahap, nak sentap pun dah tak daya dah.
dah cemuih dah.
sampai tahap, redho jelah bila kena terima tempias2 tu.
haishhhh..

banyak benda bersarang dlm kepala otak aku skang ni.
kadang2 bule stress..
tapi aku cuba relaxkan diri.
buat mcm takda apa, walaupun kepala otak sarat.
paling banyak aku pikir skang ni pasal nak beranak ni la.
duk risau kut terberanak awal.
doa jelah harap2 sampai due date nnt.
pastu aku skang dah start sakit sana, sakit sini.
bgn pagi tu, hoihhhh, mengerang la.
baru nak masuk 8 bulan.
masa 5 bulan pun dah sakit2 dah.
masuk 7 tu dah hilang sakit tu.
now sakit balik.
so, duk susah hati la kut terberanak awal..
harap2 tu tak la walau percent tu ada.
dah pikir tu 1 hal, pikir lain2 lagi.
haishhh..
susah la nak cakap kat sini.
aku tak suka benornya buat entry yg tak best dlm blog ni.
blog ni mcm jurnal aku, so aku nak cerita yg best2 je.
nnt bila dah lama, baca balik entry2 lama, baca yg seronok2 je.
yg tak best takmo ingat.
tapi, tak cerita kat blog nak cerita kat sapa lagi ye dok?
klau crita kat kawan2, bukan smuanya paham.
eh, cerita kat blog pun sama gak la, bukan paham pun.
cumanya, aku bule je nak cakap, nak taip apa aku nak kan?
sapa kisah pun kan?
cumanya risau org yg membaca tu la.
eheh..
so, kena hati2 jugak la nak buat entry kat sini..
kang ada je yg sentap pulak.
huahuahua..
takpelah, skang ni tak payah nak sentap2 dah.
cuba pikir positif jelah.
walau kita dah cuba yg terbaik, tapi mungkin di mata org lain belum cukup baik.
nak buat camna kan?
manusia takda yg sempurna.
walau ada je yg merasa dia sempurna, dia terbaik, tu mungkin pada pandangan dia je.
pandangan org lain kita tak tau kan?
so, pada aku skang ni, kita berpada2 jelah.
buat baik belum tentu org suka.
buat jahat apatah lagi kan?



ehhhhhhhh..
apa yg kau merepek ni kak yah oihh..

2 comments:

  1. suka statement -kalau tak cerite kat blog tu nak cerite ngan sapa lagi - heheh.. betul lah kan.. lagi pon blog kitew.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasiblah kau wahai blog.. hehehe.. tapi kena berhati2 jugaklah, kang ada yg terbaca.. uhuk uhuk..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...