Search This Blog

Loading...

Wednesday, September 03, 2014

Notification yang errrr......

kak yah nak membebel..
sabar yeh layan.
cemuih baca, bule tutup.
tapi aku rasa, korang2 pun sama gak mcm aku.
but, maybe tak semua la.
yg seangkatan, meh hi 5 sket..
yg tak sependapat dgn kak yah, mahap yeh.
kak yah tak tuju kat sapa2...
luahan hati duka lara..
hahahaha.. ptuiii..

aku nak citer pasal pesbuk.
skang smua org ada pesbuk.
jgn heran tok nenek kita pun ada pesbuk, ig bagai.
yg muda mudi ni lagi lah.
ada baik ada buruk.
depends.
aku pun ada, lama dah, sebelum kawen nun ada pesbuk dah.
now naik cemuih pun ada nak on pesbuk.
tapi pikir ni je jln utk communicate dgn kawan2 lama yg susah nau nak jumpa, so keep lah.
dlu2 masa mula2 ada account fb, hari2 belek, hari2 update.
bior seantero dunia tau apa ko buat kan?
dah tua2 ni, haishhh malas la hai.
buka tu buka, tapi just scroll down tgk apa update news.
nak update kerap2 mcm dlu mmg tak la.
aku more to ig skang ni.

boring nak belek2 pesbuk sebab dah mcm apa dah skang ni.
share news yg merepek2.
benda yg tak sahih, tak pasti.
tu biasalah.
yg meniaga tu, ermmm..
aku bukan peniaga, maybe sebab tu aku tak suka.
ko nak meniaga, ye silakan.
tapi toksah la duk tag aku hari2.
cemuih oih cemuih!
bila ada yg komen, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, notification masuk ke kita skali sebab tuannya dah tag kita.
dlu aku ada gak jual barang, syok tag org.
bagi org tau apa kita jual kan?
tapi aku bukanlah peniaga online, yg mmg duk update barang2 aku kat fb hari2.
aku jual seketoi 2 barang ja.
aku tag org pun bukan hari2.
sekali 2 tu je pun.
ini, ko mmg dah ada online bisnes ko sendri, mcm2 ko jual.
pastu smua barang ko tag nama aku.
haiyaaaaaaaaaaaa..
barang yg aku sendri taktau apa fungsi.
dah mcm2 komen masuk, aku untag nama aku.
puas hati. hahahaha..
mahap yeh peniaga online sekelian.
pada aku, korang mmg dah ada bisnes online, dah ada follower, dah ada pembeli.
once ko update apa2, smua follower, friends ko bule baca.
tak tag pun takpa.
bukan smua org suka tag2 ni kan?
taktau lah kut korang suka.
klau aku, aku tak suka.
tapi takpe, aku paham korang meniaga, cari rezki.
takda la aku tak suka sampai tahap nak maki hamun, nak marah2.
tak... cuma aku rimas bab notification merepek yg masuk ke fb aku skali.
lain2 tu aku ok je.
korang tag la aku 4 juta kali pun, takda makna.
sebab aku tak minat beli barang online.
jarang sgt aku beli barang online, unless aku mmg kenal and tau apa aku nak beli.
sesaja nak beli krim kurus, baju, bra bagai kat online yg aku tak kenal sapa2 jual tu mmg tak la...

tu ok lagi.
paling aku menyampah is notification pasal game!
tu mmg aku paling annoying pada aku.
sebab aku tak pernah request ke invite sesapa main game kat fb.
sebab aku pun bukan kaki game sgt.
tipu klau aku kata aku tak main game kat henpn kan?
aku pun main candy crush tu, tapi aku tak pernah send request kat sapa pun.
sekali aku main, nyawa dah habis, dah aku stop main.
aku tak online pun, aku main offline je.
esok, nyawa dah masuk balik, ok baru aku sambung main.
nak request nyawa kat org, kem salam.
banyak lagi keja aku nak buat dari duk request nyawa tu, pastu korang bagi, pastu aku main lagi dan lagi sampai lebam.
tak.. aku main sekadar isi masa lapang, sekadar nak tgg mata lelap.
nyawa habis, dah tidor.
klau org duk approve request aku, nyawa tak habis2, sampai sudah aku duk main game tu tak henti.
not gud.. banyak lagi keja aku dari duk hadap game tu.
that's y aku tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la org duk send request mcm2 kat aku.
sebab aku tak pernah request apa2  kat ko!
ko pun, pernah ke nampak nama aku kat candy crush tu?
takda kan?
takda means aku tak main online.
tapi, asyik la ko request.
sekali aku bule terima, maybe ko tak perasan or tak tau.
tapi klau dah hari2, sehari 2,3 kali....
annoying pada aku.
aku tak suka. sorry!
dah la aku tak kenal ingat sapa la ko ni.
rupanya nu, junior zaman skolah.
ok dah request friend, aku approve la sebab kawan2 lama kan?
tapi tak pernah skali pun berbalas komen ke apa, eh dok send game request hari2..
oiii, tak suka.
kang aku remove friend kang sentap pulak.
klau dah skali 2 request org tak balas tu, sudahlah.
tak paham2 keeeee?
dah request, eh invite pulak.
invite tu sokay la, maybe ko main game ni best so ko nak share dgn kawan2 kan?
tapi tak payah la invite tiap2 hari.
banyak pulak masa korang hari2 main game eh?
aku candy crush tu, duk level 100++ sampai skang ni tak main2.
mula2 je syok pastu dah.
dlu masa game farmville tu lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la aku sakit hati.
hari2 request lembu la, kambing la pokok la baja la.
haishhhh.. aku dah la tak main, ko duk request mcm2.
kang aku hantar taik lembu suh buat baja baru tau.

mahap la klau ada korang2 yg mmg kaki game yg duk request mcm2 tu.
tapi klau duk request sesama gamers, aku rasa sokay.
suka sama suka, takda hal.
tapi klau request kat org  mcm aku yg tak pernah balas ni, erm, paham2 jelah kan?
dah skali 2 org tak balas tu dah la..
bukan semua org main game online.
budak2 maybe suka, dah tua2 mcm kak yah hampa ni, tak kut.
mahap la klau ada yg tak suka entry ni.
takda niat nak guris hati sesapa.
cuma, luahan hati.
nak close fb pasal org request game, nak unfriend, mcm bangang pulak kan?
kang aku tulis status pasal ni kat fb, ada sentap pulak.
payahhh..
hahahaha...
so, paham2 sendrilah yeeee...

2 comments:

  1. kan...dh siap gtau jgn invite game tp duk invite jugak...semak betul rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul!
      cemuih tak tau nak habaq dah..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...